Nieuwsbericht

Domper U16 in Rosmalen

2 oktober 2010

ROSMALEN - Na het onwennige competitiebegin van vorige week, waarin werd verloren van ZAC Zwolle, reisde Zorg en Zekerheid Leiden U16 dit weekend af naar Rosmalen voor de eerste uitwedstrijd.

Domper U16 in Rosmalen
 
De tegenstander was Black Eagles. De vraag was of het wisselvallige spel van vorige week verdwenen zou zijn.
 
Het begin van de wedstrijd was echter niet hoopvol. ZZ U16 kwam te moeizaam uit de startblokken en een time-out in de vijfde minuut was nodig om iedereen scherp te krijgen. Maar daarna begon de ZZ-trein goed op stoom te komen. Met degelijk spel werd de achterstand uit het begin ingelopen en bij de rust stond ZZ zelfs met 41–45 voor.

De voorsprong werd in het derde kwart uitgebouwd tot acht punten. Maar toen kwam het vierde kwart. De kwaliteit van het ZZ-spel daalde daarin tot een zeer bedenkelijk niveau. Er werd gehaast, slordig en ondoordacht gespeeld. De focus en concentratie waren op een onbegrijpelijke manier weg. De tegenstander wist hier goed van te profiteren, won het vierde kwart met liefst 27–8 en trok daarmee ook de wedstrijd naar zich toe. Een onnodige verliespartij was een feit.
 
In een wedstrijdverslag van het vorige seizoen stond de volgende (bijna profetische) aanwijzing: “Jongens, de wedstrijd wordt pas in het vierde kwart beslist. Zorg dat je er dan staat...”. Gezien het spelverloop van afgelopen week én deze week ook een zeer wijze les voor de spelers van ZZ U16 dit seizoen.
 
Scores: Alex van Gerrevink 16, Iosto Fodde 12, Rudi Haamke 11, Thomas Kruidhof 11, Mark Rasenberg 7, Alperen Demigbag 5, Jake Mackaill 4, Tycho Kievit 4, Ernes Mahmutovic 4 en Arend Raats 2.