Nieuwsbericht

Update Pinar Karsiyaka

26 september 2010

IZMIR - Coach Toon van Helfteren en zijn assistenten hopen de komende dagen nog naar beelden te kunnen kijken van EuroChallenge tegenstander Pinar Karsiyaka. Even werd het idee geopperd om nog snel even iemand naar Turkije te sturen, omdat nergens beeldmateriaal gevonden kon worden.

Dat plan werd afgeblazen toen werd beloofd dat er een dvd beschikbaar gesteld zou worden van de wedstrijden, die Karsiyaka de afgelopen dagen speelde een pre-seasontoernooi in de eigen Karsiyaka Arena.

 

De drie wedstrijden tegen andere Turkse ploegen uit de hoogste afdeling werden alle drie gewonnen. Van Tofas met 76-73, van Olin Edirne met 74-67 en van het net gepromoveerde Trabzonspor met 67-35.

 

Duidelijk is dat Amerikaan Andre Smith er niet bij was. Hij raakte een tijdje geleden geblesseerd en zou drie maanden zijn uitgeschakeld. Inmiddels is wel veteraan Omar Sneed aan de ploeg toegevoegd. Wij kennen hem wellicht nog alsspeler van Weert in het seizoen 2000-2001.

 

Sneed zou echter in de laatste wedstrijd van het toernooi tegen Trabzonspor geblesseerd zijn geraakt. Of het ernstig is, weten we niet. De Amerikaan staat op de spelerslijst van Karsiyaka bij de FIBA, maar niet op de delegatielijst, die bij Zorg en Zekerheid Leiden werd ontvangen. Afwachten dus maar.

 

De belangrijkste namen bij de Turkse ploeg zijn die van de Amerikaanse point guard David Holston, een goede schutter, de Servische routinier Jovo Stanojevic, een mooie uitdaging voor onze lange mannen en topscorer Osiris Eldridge, in het toernooi goed voor 18, 12 en 13 punten.