Nieuwsbericht

Duitse topploeg Phoenix Hagen te sterk

8 september 2010

HAGEN - Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste ‘buitenlandse’ test verloren. In Hagen was Phoenix Hagen met 94-76 te sterk. Phoenix Hagen speelt in de Duitse Bundesliga en heeft een Litouwer en zes Amerikaanse spelers in de gelederen. Vooropgesteld op papier dus een sterkere ploeg dan Leiden.

Toch startte Zorg en Zekerheid niet onaardig. Hagen spoot uit de startblokken en leidde binnen vier minuten met 13-4. Leiden richtte zich op aan het einde van dat kwart en via 15-10 werd het zelfs weer even 17-16. In het tweede kwart draaide de thuisploeg de duimschroeven steviger aan. Met een strakke defensie en een trefzekere aanvalslijn werd het vlak voor rust 43-28. Leiden toonde in het restant van het derde kwart aan over een uitstekende mentaliteit te beschikken en vocht zich weer terug naar een verschil van tien, bij 69-59 aan het einde van het derde kwart.

In het laatste kwart bleek de thuisploeg een maatje te groot en liep het uit naar een onoverbrugbaar verschil. Van 73-60 werd het uiteindelijk 94-76 voor Phoenix Hagen, de ploeg uit de Duitse Bundesliga.

Monta McGhee kwam uit op 27 punten, Ryan Anderson kwam vroeg in foutenlast, maar eindigde toch op 16 punten. De nieuwe Leidse aanwinst Jesse Smith startte met 10 punten, Thomas Jackson had er 9. Ross Bekkering werd uitstekend verdedigend en moest met 8 punten genoegen nemen. Worthy de Jong (4) en Terry Sas (2) konden aanvallend niet hun stempel drukken.