Nieuwsbericht

EC in Almere definitief

23 augustus 2010

LEIDEN/ALMERE - Zorg en Zekerheid Leiden speelt de thuiswedstrijd in de voorronde van de EuroChallenge (Europa Cup 3) op 29 september tegen het Turkse Pinar Karsiyaka niet in eigen hal, maar in het Topsportcentrum van Almere. De Vijf Meihal in Leiden voldoet niet aan de (toeschouwers)eisen van de internationale federatie FIBA.

Namens de Nederlandse bekerwinnaar heeft bestuurslid Martijn Luykx alles in het werk gesteld om dichter bij huis te kunnen spelen, maar geen enkele hal – ook niet die in Rotterdam en Amsterdam – was beschikbaar of heeft voldoende toeschouwerscapaciteit. De FIBA eist minimaal 2.000 zitplaatsen.

 

Zorg en Zekerheid Leiden bewaart goede herinneringen aan de fraaie hal in de polderstad. Daar werd tenslotte afgelopen voorjaar de nationale beker veroverd via een halve finale tegen GasTerra Groningen en de finale tegen ABC Amsterdam.

 

Uiteraard wil de Leidse club zo veel mogelijk supporters naar Almere krijgen en heeft daartoe dan ook een combiregeling in het leven geroepen. De toegangskaarten voor de wedstrijd kosten 15 euro en in combinatie met een busreis 25 euro.

 

Verder is er een VIP-ticket met een buffet en een plek op de VIP-tribune voor 40 euro en ook dat kan in combinatie met een busreis. De prijs is dan 50 euro. De kaarten kunnen binnenkort worden besteld via deze website.