Nieuwsbericht

EuroChallenge wellicht in Almere

19 augustus 2010

LEIDEN - De EuroChallenge-wedstrijd tegen het Turkse Pinar Karsiyaka op woensdag 29 september zal vermoedelijk worden gespeeld in het Topsportcentrum van Almere. Aan die hal heeft Zorg en Zekerheid Leiden natuurlijk goede herinneringen. Tenslotte werd daar afgelopen seizoen de nationale beker veroverd.

Het aanvankelijke plan om in Rotterdam te spelen kan niet doorgaan. De hal moet namelijk ook een dag eerder beschikbaar zijn voor een training. Dat kon alleen als het om maandag en dinsdag zou gaan, maar de Turkse club kon niet uitwijken naar dinsdag, omdat de tickets voor de reis naar Nederland al gekocht waren en niet meer kunnen worden omgezet.

Almere is nog niet helemaal zeker. De zaal is namelijk op dinsdag pas vanaf zeven uur beschikbaar en dan moet eerst de eigen vloer worden gelegd, tenzij de NBB tevoren nog de nieuwe belijning kan laten plaatsen. Er is overleg met de FIBA over de aanvangstijd van de training. Op de 'Leidse' vloer zou dat pas om negen uur zijn.

 

Martijn Luykx, binnen het bestuur verantwoordelijk voor de Europa Cup, heeft zeker dertig hallen in Zuid-Holland gebeld om te kijken of er ruimte was. Als die er al was, dan ontbrak het aan voldoende toeschouwerscapaciteit. 'Almere is dus de enige mogelijkheid. Dat houden we ook de FIBA voor. Maar ik moet op dit moment nog een voorbehoud maken', aldus Luykx.