Nieuwsbericht

Ook Seamus Boxley terug

12 augustus 2010

Na Monta McGhee keert ook Seamus Boxley terug voor een nieuw seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden. Het wordt zijn derde seizoen in de Vijf Meihal. Eerder speelde hij in Nederland voor Magixx Nijmegen en voor zijn komst naar Leiden in Duitsland.


De uit Seattle afkomstige forward (27, 2.01) was afgelopen seizoen een belangrijke factor in de ploeg van Toon van Helfteren. In al zijn wedstrijden op één na scoorde hij in de dubbele cijfers. Maar het is vooral zijn instelling (voorzitter Marcel Verburg: ‘Hij is een pure prof in alle opzichten’), waarom Zorg en Zekerheid hem graag terug wilde zien.


Ook voor de herkenbaarheid van de ploeg is het belangrijk dat Seamus Boxley nog een seizoen vastknoopt aan zijn verblijf in Leiden. Door het – al dan niet noodgedwongen – afhaken van een aantal spelers, die het gezicht van ZZ Leiden bepaalden, was die herkenbaarheid een beetje op het spel komen te staan.
Met name in de laatste fase van het seizoen en in de play-offs was Seamus Boxley één van de belangrijkste spelers van het team. Bovendien is hij zeer populair bij de fans, die nu met Boxley en McGhee een deel terugzien van de succesvolle ploeg uit het seizoen 2009-2010.

Toon van Helfteren heeft nu de beschikking over drie Amerikanen. Daar komen er in elk geval nog twee bij. Zorg en Zekerheid Leiden is nog in onderhandeling met en op zoek naar een center en een point guard.