Nieuwsbericht

Monta McGhee komt terug

7 augustus 2010

LEIDEN - Forward Monta McGhee keert voor een tweede seizoen terug bij Zorg en Zekerheid Leiden. Hij kwam vorig seizoen naar de Sleutelstad na een paar seizoenen Denemarken en een jaar bij het Duitse Nördlingen. Samen met Danny Gibson, die de ploeg echter nu verruilde voor het Duitse Bayreuth.

McGhee is een wat onorthodoxe speler met echter een tomeloze inzet. Je moet hem twee keer voorbij richting basket. Vorig seizoen kon hij niet of nauwelijks op zijn eigenlijke positie spelen. Dat zal nu wel het geval zijn. Coach Toon van Helfteren zal hem vooral inzetten als small forward, maar toch behoorlijk rekenen op zijn reboundvermogen en zijn inzet, die een voorbeeld is voor een ieder. McGhee is zeer begaan met het team. Dat bleek zeer, toen hij halverwege het seizoen een vervelende hamstringblessure opliep en werkloos moest toekijken. Hij ontpopte zich toen zo ongeveer als de grootste fan van zijn eigen ploeg…

 

In zijn eerste seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden pakte hij gemiddeld 8.9 rebounds en scoorde hij 14 punten per wedstrijd. Hij was één van de belangrijkste spelers in de laatste twee wedstrijden van de playoffs tegen GasTerra Groningen.

 

McGhee is 30 jaar en 1.98 meter lang. Hij is na nieuwkomer Ryan Anderson van Nebraska de tweede Amerikaan in de Leidse ploeg. Zowel coach Toon van Helfteren als de leiding van Zorg en Zekerheid Leiden zijn erg blij dat ze erin zijn geslaagd om Monta terug te halen naar de Vijf Meihal.