Nieuwsbericht

Terence Robinson vierde speler

21 juli 2010

LEIDEN - Vorig jaar trainde hij al een paar keer mee met het team van Zorg en Zekerheid Leiden, maar toen besloot Terence Robinson  het seizoen af te maken bij het U20-team van Den Helder. Nu koos de 20-jarige ex-jeugdinternational er wel voor om naar Leiden te komen.

Terence Robinson (Paramaribo, 5 april 1990) wordt beschouwd als een talentvolle point guard. Hij begon bij Red Stars in Soest en kwam via UBall Utrecht terecht bij Omniworld in Almere. Hij was een vaste keus voor de nationale jeugdteams. Hij speelde Europese B-kampioenschappen met het nationale U16, U18 en U20-team. Van Almere stapte hij over naar Den Helder, waar hij in 2008-09 wat mocht ‘ruiken’ aan de eredivisie. Hij maakte in de ploeg van Peter van Noord toen weinig minuten: 66 in 22 wedstrijden om precies te zijn.
Met het nationale U20-team werd hij vorig jaar Europees B-kampioen en promoveerde naar het hoogte niveau. Die plek moest Nederland overigens onlangs weer inleveren. Robinson was daar niet bij, omdat hij inmiddels net te oud was.

 

Terence Robinson is 1.86 lang en heeft zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit. Hij is de vierde Nederlandse speler, die nu onder contract staat bij Zorg en Zekerheid Leiden. De bekerwinnaar van 2010 trok eerder Ross Bekkering (University of Calgary) en Worthy de Jong (Rotterdam Challengers) aan. Terry Sas had nog een doorlopend contract.