Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 verliest topper

11 december 2006

Het tweede team van ZZ Leiden heeft zondagavond in Den Bosch de topper tegen EBBC 2 verloren met 68-62 en deelt nu de eerste plaats met de 'reserves' van EiffelTowers. Gezien de uitslag zou je kunnen denken dat het een spannende wedstrijd is geweest, maar dat was dus niet zo.

Den Bosch was in de eerste helft feller, was beter onder de borden en Leiden was vaak in de verdediging en transition een stap te laat. Na de eerste periode leek er nog niets aan de hand, maar in het twee kwart werd het verschil al snel groter. Het schot viel aan Leidse kant niet en aangezien er vrijwel geen aanvallende rebound werd gepakt, ging de thuisploeg met een ruime 41-27 voorsprong de rust in.

De tweede helft liet een ander Leiden zien. Er werd harder gewerkt en ook de omschakeling van aanval naar verdediging (en andersom) was beter verzorgd. Helaas bleven de Leidenaars slecht in de afronding. Steeds als de ploeg dichterbij kon komen ging er (vaak een eenvoudige) bal mis, terwijl Den Bosch op de juiste momenten wél bleef scoren. Aan het eind van de derde periode was het verschil zelfs 53-37. Toch bleef ZZ Leiden vechten, maar het dichterbij dan tien punten kwam de ploeg niet. Tot de laatste minuut. Toen kon de ploeg alsnog dichterbij komen, maar toen het verschil eenmaal zes was, was het ook gelijk einde wedstrijd. Al met al een verdiende nederlaag tegen een goed Den Bosch.

Coach Richard den Os: ‘De eerste helft was niet goed, maar daarna zijn we blijven knokken. Jammer genoeg vielen de schoten niet echt in de tweede helft. Maar Den Bosch heeft een sterke ploeg en als je niet goed speelt en je verliest daar maar met zes punten is dat nog niet eens zo gek. Natuurlijk gaat er ook een aantal zaken niet goed, maar de bereidheid om te knokken na de rust is positief.'

Komende zaterdag moet ZZ Leiden 2 aantreden tegen streekgenoot MSV. Winst in deze derby is dan noodzakelijk om de eerste plaats te behouden en de achervolgers achter zich te houden. MSV staat zevende, maar de achterstand van de Noordwijkers is slechts vier punten op de koplopers. Dat geeft al aan dat de strijd om een plek bij de final four tot nog toe zeer spannend is. De wedstrijd begint zaterdag om half negen.

Topscorers ZZ Leiden: Michael Kool 11, Esat Figengul 10, Kevin Tjin-a-Koeng 10.