Nieuwsbericht

Ross Bekkering eerste aanwinst

14 juli 2010

De bijna 23-jarige Canadese Nederland Ross Bekkering (van 19 augustus 1987) speelt komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.03 meter lange forward is de jongere broer van Henry Bekkering, die afgelopen seizoen voor Matrixx Magixx in Nijmegen speelde en de komende jaargang de kleuren van landskampioen GasTerra Flames verdedigt.

 

Ross Bekkering speelde de afgelopen vijf seizoenen voor de University of Calgary, de laatste vier daarvan als starter. In zijn laatste seizoen kwam hij tot gemiddeld 19 punten en 9 rebounds per wedstrijd. Dat leverde hem voor het tweede achtereenvolgende jaar een plaats op in het tweede All-Canadian team en een invitatie voor de nationale ploeg voor het WK voor studenten in Belgrado, Servië. Ook in dat sterke gezelschap kwam hij tot fraaie cijfers: gemiddeld 11 punten en ruim 8 rebounds.
De naam Bekkering is onlosmakelijk verbonden aan basketball en de University of Calgary. Niet alleen Ross en Henry studeerden en basketbalden daar, maar ook hun zussen Anna en Cory, die beiden deel uitmaakten van de vrouwenploeg van Calgary. Hun jongste zus Janelle speelt in het Canadese juniorenteam en voor de Amerikaanse universiteit van Gonzaga.
Het talent van Ross Bekkering kwam al snel bovendrijven. Namens W.R. Meyers High School in Taber, Alberta maakte hij gemiddeld 27 punten en dat was ruim voldoende voor Calgary om hem in plaats in het team aan te bieden.  In zijn eerste seizoen voor de Dino’s van Calgary behoorde hij tot de beste rookies in de CIS, Canadian Interuniversity Sport, het Canadese equivalent van de Amerikaanse NCAA. Bij de verkiezingen voor de Rookie of the Year Award kwam hij tot in de finale.
In de jaren daarna werd hij één van de beste rebounders inde CIS en op 17 januari 2009 zelfs de beste aller tijden van zijn universiteit. Rosse Bekkering is een echte hoogvlieger, want schoten blokken en snoeiharde dunks behoren tot zijn geliefde arsenaal.