Nieuwsbericht

Johan Kuijper en Mick Burger stoppen

12 juli 2010

Zorg en Zekerheid neemt afscheid van twee spelers, die er vanaf het eerste moment bij zijn geweest. In het seizoen 2010-2011 zullen Johan Kuijper en Mick Burger niet langer de kleuren van de Leidse ploeg verdedigen. 

Beide spelers stoppen met basketball op het hoogste niveau om hun maatschappelijk loopbaan voorrang te kunnen geven.  Mick Burger (26) studeert medicijnen en vooral het lopen van de coschappen maakt het voor hem niet langer mogelijk om zich naast de zware studie volledig te kunnen richten op topbasketball. Het afgelopen seizoen kon hij al de ochtendtrainingen niet bijwonen.  Daarnaast had hij ook last van een knieblessure, die hem geruime tijd uit de roulatie hielden.

 

Johan Kuijper rondde onlangs zijn masteropleiding internationaal sportmanagement aan de Johan Cruijff Academie af. Eerder behaalde de 29-jarige center zijn bachelor internationaal business management. ‘Ik word natuurlijk wat ouder en je kunt je niet te laat op de arbeidsmarkt melden’, zegt Kuijper. ‘Ik heb nu een aantal jaren eredivisie gespeeld en met de bekerwinst heb ik er toch wel iets uitgehaald. Wat ik nu precies ga doen, weet ik nog niet. Ik denk niet direct de sport in, maar wellicht eerst elders in het bedrijfsleven. Ik zou wel op termijn in de sport werkzaam willen zijn. Directeur van de basketballbond? Wie weet…’

 

Johan Kuijper en Mick Burger behoorden tot de eerste spelers, die in 2006 een contract tekenden bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In vier seizoenen speelde Burger 131 competitie- en playoffwedstrijden en maakte daarin 702 punten. Zijn persoonlijke records: 16 punten, 7 rebounds, 6 assists en 4 steals.

 

Johan Kuijper kwam 153 keer in actie in een competitie- of playoffwedstrijd en kwam in totaal tot 1022 punten en 783 rebounds. Van zijn persoonlijke records (22 punten en 16 rebounds) zal dat van de meeste geblokte schoten in één wedstrijd vermoedelijk nog lang stand houden als clubrecord. Op 8 mei 2010 blokte hij in de playoffwedstrijd tegen GasTerra Groningen liefst negen schoten.