Nieuwsbericht

Mogelijke Europese tegenstanders

7 juli 2010

LEIDEN - Wordt het een autoritje naar Aalst, Antwerpen of Artland, pakken we de trein naar Nancy of Lyon of gaan we voor het 'echte' werk en maakt Zorg en Zekerheid Leiden zijn Europese debuut in Kiev, Sopot dan wel Ploiesti?

Donderdag zullen we het weten. Dan wordt in Barcelona de loting verricht voor ondermeer de EuroChallenge.

  

Zorg en Zekerheid Leiden zal een voorronde moeten spelen om een plek te veroveren in de poulefase. Daarin spelen 32 teams in acht groepen. Tien zijn automatisch geplaatst, acht komen er bij als verliezers van de voorronden in de Eurocup en de overige veertien komen uit de voorronde.

 

Daarvoor staan 28 ploegen op de lijst. De helft is geplaatst, de rest niet. Dat betekent 'thuisvoordeel' voor de geplaatste teams, die de tweede wedstrijd in eigen omgeving mogen spelen. Zorg en Zekerheid is echter een niet-geplaatste ploeg en speelt daardoor eerst thuis.

 

Ons team kan donderdag gekoppeld worden aan één van de volgende ploegen: Okapi Aalstar (Bel), Keravnos (Cyp), Sluc Nancy (Fra), Artland Dragons (Dui), Maccabi Haifa (Isr), CSU Asesoft Ploiesti (Roe), BC Enisey (Rus), Triumph Lyubertsy (Rus), Pinar Karsiyaka (Tur), Antwerp Giants (Bel), BC Kyiv (Oek), Trefl Sopot (Pol), Ferro-ZNTU (Oek), BK Prostejov (Tsj).