Nieuwsbericht

U10 wint 'eigen' FEBulous-toernooi

13 juni 2010

LEIDEN - Met een duidelijke overwinning van 38-14 op Matrixx Magixx Nijmegen liet Zorg en Zekerheid er geen onduidelijkeheid over bestaan wie de beste ploeg was in het FEBulous-toernooi U10.

In de poulewedstrijden zorgde Rotterdam voor de meeste tegenpunten van de ploeg van coach Hnnie Kikkert. De jonge Maasstedelingen maakten er 18, maar dat was bij lange na niet genoeg: 36-18. EiffelTowers Den Bosch bleef het dichtst in de buurt met 22-16, maar WCAA Giants en Upstairs Weert waren kansloos tegen Leiden.

 

In de halve finale bleek ook GasTerra Groningen niet sterk genoeg om Zorg en Zekerheid tegen te houden. Het werd  18-8 voor de Leidse ploeg, die Magixx als tegenstander kreeg, omdat de ploeg uit Nijmegen na verlenging van Den Bosch won.

 

In de finale kon Magixx slechts heel even in de buurt blijven van ZZ Leiden. Toen er eenmaal een gaatje was, was de beslissing gevallen. Lucas Kruithof maakte in zijn eentje meer punten dan de hele ploeg van Nijmegen: 16-14... Vooral in de tweede helft van de op het centercourt gespeelde wedstrijd, die professioneel werd begeleid door de van het topteam bekende speaker Martin Hooymans (inclusief rode glitterjas...) en de jingles en muziek, was Leiden oppermachtig.

 

Het all*star team van het toernooi bestond uit: Robyn Bouwer (Rotterdam, tevens MVP), Lucas Kruithof (ZZ Leiden), Kiki Fleuren (Upstairs), Mick Kantelberg (Amsterdam) en Elard Noordam (Landstede Zwolle). Lucas Kruithof was topscorer met gemiddeld 9.6 punten per wedstrijd.

 

Overige prijzen. 3-point shootout: Matrixx Magixx. Skillzz Challenge: Jona Ververs (ZZ Leiden). Meest inspirerende coach: Adriaan Leyte (WCAA Giants). Pechvogel van het toernooi: Iris van der Wal van Groningen. De dag voor het toernooi was er iemand zo hard op haar voet gaan staan, dat ze op krukken door de Vijf Meihal strompelde...

 

Eindstand: 1. Zorg en Zekerheid, 2. Matrixx Magixx, 3. GasTerra, 4. EiffelTowers, 5. Upstairs, 6. Landstede, 7. Rotterdam, 8. WCAA Giants, 9. Amsterdam.