Nieuwsbericht

Geslaagd Businessclubtoernooi

6 juni 2010

LEIDEN - De eerste editie van het Leidse Businessclub Basketballtoernooi kende een warme ouverture afgelopen zondag. Toch leed daar niets onder in de gezellig bezette Vijf Meihal.

Het toernooi werd georganiseerd door de evenementencommissie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball onder leiding van Thea Brussee.
 

De Businessclubs van Upstairs Weert, Matrixx Magixx Nijmegen, World Class Aviation Academy Bergen op Zoom en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaven present op het voor het eerst georganiseerde basketballtoernooi voor de zakelijke lieden achter de clubs. Helaas vielen GasTerra Flames Groningen en Eiffeltowers Den Bosch om verschillende redenen in een laat stadium alsnog af, maar door de vele aanmeldingen vanuit de Leidse Businessclub, werden uit dat team twee groepen geformeerd, die dus alsnog voor een leuke bezetting van het gezelligheidstoernooi zorgden.

 

Na een openingsduel tussen Nijmegen en Bergen op Zoom, met 13-10 in Nijmeegs voordeel beslist, was het de beurt aan het verscheiden ingerichte eerste team van Leiden. Daarin onderscheidde, hoe verrassend, Bob Vegter, zich door in zijn eentje Weert naar de achtergrond te verwijzen. Met wellicht een iets té goed optreden deponeerde hij 12 punten binnen, waarna Akron-eigenaar Michael Breel de eindstand bepaalde op 14-0.

 

Toch mocht het de pret allemaal niet drukken. Alhoewel het aanzicht van de mannen die normaal gesproken alleen in pak te bewonderen zijn in de Businessclub wel heel aardig was in de tenues van ZZ Leiden, ging de middag ook vooral om het onderhouden van de contacten onderling en het aanboren van nieuwe relaties. Dat lukte heel aardig en samen met de vier andere clubs maakte Leiden er een gezellig feestje van. Dat het team van Vegter uiteindelijk de beste bleek, was geen verrassing. Het tweede team van Leiden werd tweede.

 

Waar zich verder een aantal verrassingen aandienden, Alfons Groenendijk die zijn balgevoel duidelijk nog niet verloren is of Henny Rietkerk, de man van Compra E-Commerce die met zijn lengte en gewicht heel aardig uit de voeten kwam, waren het samenzijn en de informele sfeer die tot leuke, doch interessante gesprekken leidde, de belangrijkste winstpunten van de middag. Een evenement dat voor herhaling vatbaar is en ongetwijfeld zal die mening ook de andere Businessclubs zijn toegedaan. Hopelijk zullen ook de andere teams volgend jaar aanwezig zijn, om op die manier een jaarlijkse reünie te organiseren aan het einde van het seizoen. Het is immers toch altijd even afkicken, zo aan het einde van het intensieve seizoen.

 

PIM SCHEFFER

 

Fotoreportage van Richard Koolen en Yvonne van der Stoep