Nieuwsbericht

U20 sluit af met zege

28 april 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid U20 heeft het seizoen afgesloten met een 59-54 overwinning op World Class AA Giants. De ploeg van coach Jeroen Reitsema kwam daarmee uit op tien overwinningen. Er was op meer gerekend, maar een aantal langdurige blessures gooiden behoorlijk roet in het eten.

De ploeg krijg komend seizoen de kans door te groeien, want vrijwel alle spelers waren eerstejaars, zodat ze ook in 2010-2011 nog in U20 kunnen spelen.

 

Tegen WCAA Giants kwam het team van Reitsema heel laat op gang. Eigenlijk pas in het vierde kwart. Daarvoor was het bij vlagen aardig, maar waren er ook perioden, waarin geknoeid werd. Met name de timing in de vaste aanvallen was niet altijd goed.

 

Een en ander resulteerde in een 22-29 achterstand bij de rust en WCAA ging direct door. Het verschil werd zelfs tien (24-34) en dus was er een mogelijk breekpunt. Echter, het herstel kwam. En hoe! Met een 10-0 run, afgesloten met een driepunter van Raoul Swagerman, werd de stand gelijkgetrokken.

 

Bij het einde van het derde kwart was van dat moois nog maar weinig over. WCAA antwoordde met een 0-7 voor 34-41. Maar de slotperiode was duidelijk voor ZZ Leiden, dat goed verdedigde en ook succesvoller was in de aanval. Derk van Werkhoven droeg bij en daarna liet Timo van der Keijl zien wat hij kan.

Terwijl Raoul Swagerman en Wiet van Haaster verdedigend het bord schon hielden, ging Zorg en Zekerheid Leiden erop en erover: 59-54.

 

Topscorers: Raoul Swagerman 16 (11 reb), Wiet van Haaster 15 (13 reb), Timo van der Keijl 8 en Jeffrey Schelvis 6 (6 reb).