Nieuwsbericht

U16: verlies en winst

26 april 2010

WEERT/BERGEN OP ZOOM - Zorg en Zekerheid U16 heeft een druk laatste speelweekend achter de rug. Er moesten nog even flink wat kilometers afgelegd worden om de speellijst af te ronden.

Zaterdag werd er in Weert verloren (94-63), zondag werd er in Bergen op Zoom knap gewonnen, 73-83 na verlenging.

 

Het weekend begon zaterdag in Weert. Ondanks een goed eerste kwart viel de wedstrijd niet echt mee. Zorg en Zekerheid verdedigde niet sterk en liet zich vooral onder de borden de kaas van het brood eten. Voeg daarbij een aantal Weertse afstandschutters die niet konden missen en het grote verschil is verklaard.

 

Opvallend in de wedstrijd tegen Upstairs Weert was dat het ZZ-team wel bleef proberen om als team te spelen. Zorg en Zekerheid noteerde dan ook meer assists dan Weert en verdeelde de punten uitstekend. Maar om dit soort wedstrijden te winnen is er meer nodig. Rebounden bijvoorbeeld. Met 53 tegen 37 gaf Weert aan dit onderdeel veel beter te beheersen. BS Weert heeft zich een paar weken geleden al geplaatst voor de play-offs en gezien het vertoonde spel van zaterdag is dat volkomen terecht.

 

Zondag werd er in Bergen op Zoom tegen WCAA Giants gespeeld. Zorg en Zekerheid was gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kon het verschil maar niet in punten uitdrukken. Iedere keer als er een voorspong was opgebouwd (11 punten maximaal) liet ZZ de tegenstander weer terugkomen in de wedstrijd. Het was daardoor wel een spannende wedstrijd, maar van de kant van Zorg en Zekerheid ook erg wisselvallig. 

 

Een pluspunt was de grote inzet. Het was duidelijk dat het ZZ-team de laatste wedstrijd wilde winnen. Lukte het even niet, dan werd er geknokt om de gemaakte foutjes te herstellen. Illustratief was het einde van het vierde kwart. Een voorspong van zes punten werd domweg verspeeld. Erger nog, met nog acht seconden te spelen, kwam Giants twee punten voor. Maar… geen hangende koppies… Nee, met een perfecte snelle aanval werd de stand weer gelijk getrokken… verlengen!

 

In de verlenging maakte het team van coach Edmar Diebels geen fout. Er werd uitstekend gespeeld. Zorg en Zekerheid scoorde de eerste zes punten en was de baas. Bergen op Zoom probeerde met veel fysiek nog wat te forceren, maar was uiteindelijk kansloos. De verlenging werd met 15-5 gewonnen, eindstand 73-83. Na een lang seizoen wordt er nog even een terecht feestje gevierd!