Nieuwsbericht

U18 verliest in Den Bosch

25 april 2010

DEN BOSCH - Voor de derde keer in de anderhalve competitie staan EiffelTowers en Zorg en Zekerheid Leiden tegenover elkaar. De eerste keer in Den Bosch won Eiffel na verlenging, de tweede keer (in Leiden) was het één punt verschil in het voordeel van Eiffel. Nu was het weer de Brabantse ploeg, die de punten tegen het goedspelende ZZ Leiden. Na verlenging werd het 64-55.

Het verschil in de reguliere tijd is nooit groter dan vijf punten. Leiden staat in het begin nog voor met 12-17 na 10 minuten, maar bij de rust is de stand bijna in evenwicht: 22-24.

 

Het derde kwart wint Leiden met 14-16, maar het verzuimt de voorsprong van vijf punten (44-49) in de laatste anderhalve minuut goed uit te spelen. EiffelTowers komt langszij en doordat een score aan Leidse kant met nog twee minuten op de klok onterecht wordt afgekeurd, komt er een verlenging aan te pas. Daarin raakt Leiden drie spelers met het maximum aantal fouten kwijt en wint Eiffel met 64-55.

 

Topscorers: Koen Grimbergen 12, Kasper Averink 9, Juwan Simson en Raoul Koopmans 8. Tomas Breel 13 rebounds.

 

Z Leiden is nu tweede geworden in de zuid poule en moet zich opmaken voor twee wedstrijden op 1 en 2 mei tegen de nummer 1 uit de noord poule Almere Pioniers. Deze sterke ploeg heeft zowel Amsterdam als GasTerra achter zich gelaten in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd is op 1 mei in de Vijf Meihal, aanvang 15:00 uur.