Nieuwsbericht

Goed U20 verliest toch

18 april 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden onder 20 heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen de huidige koploper in de eredivisie, Gasterra Flames uit Groningen, maar kwam uiteindelijk net iets te kort: 83-93.

Het verschil was eigenlijk steeds minimaal per kwart, maar de mannen van coach Reitsema moesten te vaak terugkomen na een tussensprint van Groningen. Toch lukte het, mede onder aanvoering van Glenn Schijf en Wiet van Haaster, om steeds weer aansluiting te vinden.

 

Timo van der Keijl begon zeer voortvarend aan de wedstrijd maar zakte daarna weg, onder zijn normale niveau. De uitblinker van vorige week, Wesley Groen, speelde een allerminst gelukkige wedstrijd en eindigde ook al snel, in de tweede helft, met vijf fouten op de bank. De vijfde was overigens een zeer onterechte technische fout van de bij tijd en wijle zeer discutabel leidende scheidsrechters, iets waar beide ploegen overigens last van hadden.

 

Aan Leidse kant was ook het spel van de 2.10 m lange Derk van Werkhoven opvallend. Na een lange blessureperiode, liet hij zien op de weg terug te zijn. Met hard werken verzamelde hij 11 punten en 4 rebounds.

 

Coach Reitsema, was na afloop terecht trots op zijn mannen. Terecht want GasTerra is op dit moment ook bij de U20 de sterkste ploeg van Nederland.

 

Topscorers:  Wiet van Haaster 22, Glenn Schijf 20, Derk van Werkhoven 11 en Timo van der Keijl 10.