Nieuwsbericht

Krappe winst voor U18

12 april 2010

LEIDEN - In een goed bezette Vijf Meihal won Zorg en Zekerheid U18 van WSC Midden Brabant uit Waalwijk met 59-58. Kwalitatief is het geen hoogstaande wedstrijd, maar spannend is het wel.

Duidelijk is dat WSC er van alles aan wil doen om Leiden van het scoren te houden. Van de eerste dertien Leidse punten worden er negen uit vrije worpen gescoord. WSC loopt in het tweede kwart uit naar 13-21 en doordat de thuisploeg te veel vrije worpen mist is het bij rust slechts 21-23.

 

Het lage schotpercentage en het vele balverlies over de gehele wedstrijd is er mede de oorzaak van dat Waalwijk ook in het derde kwart aan de positive kant van de score blijft: 38-41.

 

ZZ vecht zich dan terug in de wedstrijd. Bij vlagen is te zien waarom de ploeg zich geplaatst heeft voor de Final Four begin mei. De eindspurt wordt met nog vijf minuten te spelen ingezet bij een 42-51 stand. Bij WSC verdwijnen drie spelers met vijf fouten naar de kant, de thuisploeg verhoogt de druk en komt terug tot op één punt: 52-53.

 

De finale van de wedstrijd breekt aan. Bij de stand 56-58 krijgt Leiden tot twee keer toe balbezit en elf seconden voor tijd is de beslissing daar. Een driepunter levert uiteindelijk de overwinning op: 59-58.

 

Topscorers: Raoul Koopmans 15, Koen Grimbergen 12, Kasper Averink 12 en Tomas Breel 10 (10 reb).