Nieuwsbericht

PrijZZenfeest in Amsterdam

11 april 2010

AMSTERDAM - Zorg en Zekerheid Leiden is tijdens het traditionele All*Star Gala royaal in de prijzen gevallen, waarbij de belangrijkste 'awards' voor Danny Gibson en Toon van Helfteren waren. De spelverdeler werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de eredivisie en Van Helfteren kreeg voor de tweede keer in zijn loopbaan de eretitel Coach van het Jaar toebedeeld.

Daarmee was de koek nog niet op voor Zorg en Zekerheid Leiden in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Ronny LeMelle werd, samen met MVP Danny Gibson gekozen in het All*Star Team van het seizoen 2009-2010.

 

Met zijn verkiezing tot MVP is Danny Gibson de vierde speler in de geschiedenis van Leiden, die deze hoofdprijs in de wacht sleept. Zijn voorgangers waren Athur Collins (1978), Jerry Beck (1984) en Toon van Helfteren (1986).  Tenzij Upstairs' Elijah Palmer in zijn laatste twee wedstrijden 48 punten meer scoort dan Gibson in zijn laatste duel, wordt de point guard van ZZ Leiden ook topscorer van de eredivisie. De combinatie MVP-topscorer kwam pas vijf keer eerder voor.

 

Dat het volledige backcourt van het All*Star Team (Gibson-LeMelle) van dezelfde club komt is ook een bijzonderheid. Het kwam pas vier keer eerder voor, voor het laatst in 1993. In 1979 waren het overigens ook een Leids koppel: Mitch Plaat en Arthur Collins.

 

In de drie All*Star Games kwamen in totaal zeven spelers van Zorg en Zekerheid in actie. Naast Danny Gibson en Ronny LeMelle waren dat Seamus Boxley en Monta McGhee in het hoofdnummer, terwijl Westley Groen en Raoul Swagerman bij de U20 meespeelden en Joey Schelvis acte de présence gaf bij de U23.

 

Video

 

Fotoreportage Richard Koolen