Nieuwsbericht

U20 overtuigend winnaar

11 april 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U20 van Jeroen Reitsema heeft met ruime cijfers Woodpeckers uit Houten verslagen. Na een serie verloren partijen was er nu duidelijk beleving in het team en werd er door hard werken een klinkende overwinning geboekt.

In het eerste kwart werd er overtuigend gestart en stond het al snel 15-6. Maar wat al zo vaak gebeurde dit seizoen, de tegenstander kwam terug door een verslapping bij Leiden. Het eerste kwart eindigde dan ook in 27-20.

 

In het tweede kwart werd er weer goed verdedigd en liep ZZ Leiden langzaam weg. Het verschil werd in het derde kwart niet direct groter, omdat de verslapping weer optrad. Een snelle time-out van Reitsema, maakte de heren wakker en de Leiden liep uit naar een verschil van 22 punten (71-49).

 

In het laatste kwart werd de kroon op het werk gezet met een paar uitstekende aanvallen, waar steeds weer de open man gevonden werd. Het eindsignaal klonk bij 95-64.

 

Opvallendste cijfers: Wesley Groen 25 punten, 9 rebounds en 6 assists, Timo van der Keijl 22 punten en 6 rebounds, Raoul Swagerman 15 punten en 10 rebounds en Glenn Schijf 13 punten.