Nieuwsbericht

Trotse burgemeester huldigt team

9 april 2010

IJzer moet je smeden als het heet is en dus gaf Marcel Verburg, de voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, tegenover burgemeester Henri Lenferink, nog weer een keertje extra gas over de noodzaak van de verbouwing van de Vijf Meihal.

De huldiging door de eerste burger van de stad op het Stadhuisplein donderdagavond was daarvoor natuurlijk een mooie gelegenheid. Nu was hem dat door de honderden fans al duidelijk gemaakt met een gescandeerd 'nieuwe hal, nieuwe hal, nieuwe hal', maar iedereen weet dat die er voorlopig niet inzit.

 

Verburg reageerde spitsvondig op de constatering van Lenferink dat regelmatig het dak van de Vijf Meihal gaat, door te stellen dat hij liever de muur eruit ziet vliegen... Pure noodzaak nu al voor de competitiewedstrijden, maar een absolute voorwaarde, wanneer Zorg en Zekerheid Leiden komend seizoen Europees wil gaan spelen. De internationale federatie eist minimaal 2.000 zitplaatsen voor de toeschouwers en die kunnen er alleen komen met een extra tribune aan de 'lange zij'.

 

'Met Toon (van Helfteren) gaan we Europa in', zongen de fans. Maar Lenferink en de zijnen zullen de sloophamer moeten aanreiken om Europa ook Leiden in te halen, want anders zal er net als de waterpolosters in een andere stad gespeeld moeten worden. En dat kan nooit de bedoeling zijn van de burgemeester van Leiden, die zei trots te zijn op de ploeg, de club en de fans.

 

FOTO'S RICHARD KOOLEN

KLIK HIER VOOR MEER BEELDEN