Nieuwsbericht

ZZ 2 koploper ondanks zwak slot tegen Zoebas

26 november 2006

Zorg en Zekerheid 2 won zaterdag in Zoetermeer de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zoebas met 65-74. Hierdoor en door de nederlaag van Landstede 2 bij Akrides nu alleen op kop van de promotiedivisie.

De wedstrijd tegen Zoebas, dat nog geen duel heeft gewonnen, was drie periodes redelijk en de laatste periode heel erg slecht van Leidse kant. De eerste periode schoot de ploeg voornamelijk van buiten, waar men inside juist een overwicht had. Aangezien de schoten niet echt vielen was het het aan het eind van het eerste kwart maar 12-14 voor de bezoekers. In de tweede periode ging ZZ Leiden eindelijk iets slimmer spelen en ging het meer inside. Met name hierdoor liep het verschil snel op en stond het bij de rust 23-42.

In de derde periode liepen de Leidenaars, zonder echt goed te spelen, verder uit naar 35-63. Wat er daarna gebeurde was écht slecht. Alles wat ZZ Leiden fout kon doen ging ook eigenlijk fout. Aanvallend werden achter elkaar verkeerde keuzes gemaakt, werden makkelijke ballen gemist en werd er onnodig balverlies geleden. Of dat nog niet erg genoeg was werd er ineens ook niet meer hard gewerkt en verdedigd. Zoebas kwam snel terug en met twee minuten te gaan was het zelfs 63-69 (!) en kwam de overwinning in gevaar. Zover kwam het gelukkig net niet en uiteindelijk won de koploper met 65-74, maar moest de ploeg zich eigenlijk schamen voor de vertoning in het vierde kwart.

Coach Richard den Os: ‘Dit was echt gênant. Deze wedstrijd hadden we gewoon met minimaal 40 punten verschil moeten winnen. De eerste drie kwarten waren we ook niet geweldig, maar toen deden we in principe nog wel wat we moesten doen. Maar wat er het vierde kwart gebeurde kan echt niet. Alle spelers mogen zich af gaan vragen hoe dit kon gebeuren. Zelf ga ik ook zeker niet vrijuit, omdat ik spelers die niet in de wedstrijd zaten en in de vierde periode met te weinig inzet speelden, te lang liet staan. Blijkbaar kunnen we het nog steeds niet opbrengen om de hele wedstrijd hard te werken en op z'n minst de belangrijke dingen te doen. Als dit niet gaat veranderen zullen er nog veel moeilijke wedstrijden volgen en gaat het lastig worden om de koppositie vast te houden! Sterker nog, dan gaat het lastig worden om de Final Four te halen!

Scores ZZ Leiden 2: Ricardo Vallentak 15, Michael Kool 13, Bob Vegter 12, Bern Persoon 7, Kevin Tjin-a-Koeng 7, Jerome Hoste 6, Bram Sieben 4, Germain Henriques 4, Esat Figengul 4, Marvin van der Houwen 2