Nieuwsbericht

Hoogepunt in bestaan tot nu toe

26 maart 2010

ALMERE - Voor Zorg en Zekerheid Leiden is dit misschien wel het belangrijkste weekeinde in de vierjarige geschiedenis tot nu toe. De ploeg van Toon van Helfteren is één van de vier kandidaten voor de eerste hoofdprijs van het seizoen, de nationale beker. Een enorme klus overigens, want vanavond in Almere is GasTerra Flames de tegenstander in de halve finale en dat is op dit moment de absolute nummer één van Nederland.

Toon van Helfteren houdt zich echter terecht vast aan het gegeven dat dit om één wedstrijd gaat. In een (play-off-serie) zou Zorg en Zekerheid vermoedelijk geen kans hebben, maar omdat het nu in veertig minuten (of meer, maar daar heeft Leiden goede ervaringen mee...) beslist moet worden, is er wel degelijk een kans.

 

Maar dan moet bij Zorg en Zekerheid alles kloppen en het bij de Groningse koploper op bepaalde punten net een beetje minder dan normaal zijn. Coach Marco van den Berg beschikt over een brede ploeg en kan gemakkelijker wisselen dan Van Helfteren, die meer drie geblesseerde spelers (McGhee, Boxley en Sas) te maken heeft. Van der Berg mist alleen Jason Dourisseau.

 

Met die krappe selectie heeft Zorg en Zekerheid echter aangetoond niet onder te hoeven doen voor sterker geachte ploegen. Er werd niet voor niets gewonnen van EiffelTowers en World Class AA. De vorm is er, zeker bij de schutters Danny Gibson en Ronny LeMelle. De Leidse floorcaptain is nationaal topscorer (en zal dat ook wel blijven) en op dit moment ook nog eens ruimschoots de beste driepuntsschutter van de eredivisie met liefst 47 procent.

 

Van hem en Ronny LeMelle zal veel afhangen vanavond. Er werd dit seizoen (in Groningen) al een keer gewonnen van GasTerra. Maar ja, resultaten in het verleden behaald...