Nieuwsbericht

Play-offs misschien in Leidse ijshal

18 maart 2010

Zorg en Zekerheid Leiden wil bij het spelen van de play-offs uitwijken naar de ijshal aan de Vondellaan. Daar kan de club veel meer toeschouwers kwijt dan in de thuishal. De belangstelling voor de competitieduels van de eredivisionist is nu al groter dan de Vijf Meihal aan kan en de verwachting is dat die interesse alleen maar groter is als de play-offs beginnen.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie. Het is alleen nog niet duidelijk op welke plaats de ploeg eindigt, wat van belang is voor een eventueel thuisvoordeel.
Met de gemeente en de eigenaar van de hal overlegt Leiden over noodzakelijke aanpassingen en de vereiste gebruikersvergunning van de brandweer. Daarvoor moeten er sowieso extra nooduitgangen komen. De gemeente laat zich daarbij van zijn beste kant zien. Clubvoorzitter Marcel Verburg: ,,Voor Leiden zijn de play-offs een mooi evenement, maar we gaan geen grote financiële risico’s nemen. Of het door gaat, hangt af van het kostenplaatje. We hopen eind deze week meer duidelijkheid te hebben.’’