Nieuwsbericht

Duel te lang voor U20

16 maart 2010

BARENDRECHT - Afgelopen weekend moest de u20 van Zorg en Zekerheid Leiden naar Barendrecht om aan te treden tegen Binnenland. Wiet van Haaster was aan de blessurelijst toegevoegd met rugklachten. Met vijf fitte spelers ging ZZ het gevecht aan.

In de eerste helft heeft ZZ Leiden de boel onder controle. Met vooral sterk spel van Jeffrey Schelvis en Timo van de Keijl vergeet Leiden echter toch uit te lopen in de eerste helft. Maar liefst vijftien onnodige turnovers worden gemaakt. Dit tot grote frustratie van coach Reitsema en teammanager Van Dijk. In de rust leidt ZZ Leiden met vier punten.

 

In het derde kwart wordt Leiden overlopen door de hardwerkende Barendrechters. Het team oogt vermoeid, probeert nog wel, maar het lukt niet. ZZ komt vijftien punten achter te staan. Een goede periode, ingezet door Jeffrey Schelvis, mag niet meer baten. Leiden verliest met 91-75. 

 

Reitsema: 'Teleurstellend dat we de tweede helft niet als team hebben gespeeld. We hadden problemen met het harde spel van Binnenland. In de eerste helft gooi je het weg. We controleerden de wedstrijd. Maar door vijftien onnodige turnovers werd het gaatje niet groot genoeg. Positief waren de minuten die Derk van Werkhoven en Clem van Arcen speelden. Ik hoop dat ze snel weer fit zijn, want we hebben op dit moment versterking nodig.'