Nieuwsbericht

U16 weer net niet

14 maart 2010

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid U16 speelt z'n beste wedstrijden tegen hoog geklasseerde tegenstanders. Zo ook zaterdag in de Bloemerdhal. Mosquito's was zaterdag de overwinnaar op punten (87-94), maar ZZ mag zich toch wel de morele winnaar noemen.

Als we de wedstrijd overzien, speelde Zorg en Zekerheid drie kwarten gelijkwaardig of zelfs beter dan de zekere play-off kandidaat uit Amsterdam. In het tweede kwart nam Mosquitos een voorsprong van tien punten, dat bleek achteraf beslissend. 

 

Binnen vier minuten leidde Zorg en Zekerheid de wedstrijd met 9-2. Dat was dik verdiend. Er werd snel gespeeld, de vrije man werd gevonden en er werd met scherp geschoten. Mosquito's organiseerde zich en begon meer inside te spelen. Daar had ZZ even geen antwoord op en na een paar minuten was de stand weer in evenwicht. Maar Zorg en Zekerheid liet zich de kaas niet van het brood eten. Het team ging de strijd aan en bleef door goed positiespel en goede scores op gelijke hoogte. Het werd een enerverende wedstrijd. Mosquito's won het eerste kwart 24-25.

 

Het tweede kwart bleek later beslissend voor de wedstrijd. De eerste minuten ging de strijd gelijk op, maar tussen de vierde en zevende minuut werd er net even té veel balverlies geleden. Mosquito's nam direct via een paar fastbreaks een voorsprong en trok de wedstrijd naar zich toe. Er kwam een verschil van twaalf punten op het scorebord. Maar toen stond ZZ ineens weer op. Via een time-out herstelde coach Edmar Diebels de balans in het team. De defense werd scherper, er werd zuiniger maar doeltreffender geschoten en Zorg en Zekerheid zat weer in de wedstrijd. Het kwart was voor Mosquito's (18-27) maar het verschil (10 puntjes) bij rust was niet desastreus en het spel was (op de korte inzinking na) ruim voldoende.

 

Het derde kwart begon waar het tweede was geëindigd, in balans. Scores om en om. Mosquito's liep niet verder uit, Zorg en Zekerheid kwam niet dichterbij. Mosquito's speelde vooral inside, één tegen één in de bucket. Zorg en Zekerheid probeerde meer als team te spelen, speelde rond de bucket. Het team zocht de vrije man en bleef goed schieten. Puur op kracht maakten de Amsterdammers toch weer de meeste punten in het kwart (17-20) en liep het verschil op naar dertien punten.

 

Het vierde kwart speelde Zorg en Zekerheid op z'n best. Brutaal werd het initiatief genomen. ZZ bepaalde het tempo, 'it's our house'. Het spel werd sneller. De defense was van gewapend beton en Mosquitos werd tot balverlies gedwongen. Zorg en Zekerheid kwam puntje voor puntje dichterbij. Even stokte de aanval en herstelden de Amsterdammers het verschil. Twee spelers van ZZ kregen hun vijfde persoonlijke fout, maar weer kwam ZZ met een antwoord. Er werd een press over het gehele veld gespeeld. Mosquitos wist zich even geen raad, leverde pardoes een paar ballen in en het verschil werd weer kleiner. Maar uiteindelijk kwam Zorg en Zekerheid tijd te kort. Het verschil was net te groot. Het kwart werd knap gewonnen (27-22). Eindstand 87-94.

 

Zorg en Zekerheid U16 heeft een goede beurt gemaakt. Het team speelde sterk, vijf spelers in de dubbele cijfers en weinig turn-overs. Met dit spel gaan er dit seizoen zeker nog een aantal wedstrijden gewonnen worden.

 

STATISTIEKEN