Nieuwsbericht

U16 wint van Rotterdam

7 maart 2010

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid U16 won zaterdag met 73-66 van Rotterdam Basketbal. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, maar omdat een aantal voorgaande wedstrijden ondanks goed spel werd verloren, maalde niemand daarover. Zorg en Zekerheid had de overwinning nodig om te bevestigen dat het langzaam uit het dalletje kruipt, waar het enige tijd in vertoefde. 

De sfeer was prima in de Leiderdorpse Bloemerdhal. Omdat de vrouwen van Wereldtickets na Zorg en Zekerheid moesten spelen, was de zaal al compleet met muziek en al opgebouwd. Er was zelfs een speaker die het publiek over de wedstrijd informeerde. 

 

Hoewel de spelers het allemaal prachtig vonden en ontspannen leken, begon Zorg en Zekerheid nerveus aan de wedstrijd. De eerste pogingen werden gemist. Na een minuut of vier nam ZZ het initiatief. Er werd degelijk, niet spectaculair gespeeld. Het tempo was laag maar het eerste kwart werd met 23-20 gewonnen.

 

In het tweede kwart werd het verschil groter. Zorg en Zekerheid begon scherper te verdedigen. Rotterdam leed veel balverlies. Het was jammer dat ZZ moeilijk tot scoren kwam. De schotselectie was niet goed, er werd te snel geschoten van vaak moeilijke posities. Jammer, maar het kwart werd wel weer gewonnen: 16-10 (ruststand 39-30).

 

In het derde kwart liet Zorg en Zekerheid zien dat de stijgende lijn er wel degelijk is. Met fris, snel aanvallend basketbal werd Rotterdam definitief opzij gezet. De fastbreak liep goed en Rotterdam werd bij vlagen overlopen. Groot pluspunt was ook dat het team ondanks de foutenlast van een aantal spelers in balans bleef. De spelers,die van de bank kwamen begonnen zich ook te manifesteren. Het kwart werd ruim gewonnen, 22-9, het verschil ging naar 22 punten.

 

Het laatste kwart moeten we snel vergeten. Zorg en Zekerheid begon te prutsen, werd onzeker en leed heel veel balverlies. Vreemd. Rotterdam begon weliswaar wat fysieker te spelen, maar had toch niet ineens meer kwaliteit. Waar niemand in de Bloemerdhal na het einde van het derde kwart nog rekening mee had gehouden gebeurde. Het werd nog spannend. Met grote stappen kwam Rotterdam dichterbij, niets lukte meer bij Zorg en Zekerheid. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en werden er in de laatste minuten nog een paar punten gemaakt. Het kwart werd dik verloren (12-27), maar de wedstrijd werd gezien de eerste drie kwarten verdiend gewonnen met 73-66.

 

Statistieken