Nieuwsbericht

U20 komt te kort tegen top-3

4 maart 2010

De U20 van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de afgelopen twee weken drie wedstrijden afgewerkt. De top drie Rotterdam Challengers, EiffelTowers Den Bosch en Amsterdam stonden op het programma.

Na het dramatische verlies in Almere stond als eerste Den Bosch in Leiden om even de punten mee naar huis te nemen. Dit ging zeker niet zo maar. De mannen van ZZ knokten hard en Eiffel vluchtte in een zone. Uiteindelijk ging de winst naar de Boschenaren. 82-89 was de eindstand.

 

Tegen Rotterdam, dat nog maar één keer heeft verloren in de reguliere competitie, was het een goede wedstrijd. Voor de rust speelde Leiden echter zwak. Met een 15 punten achterstand bij rust leek Rotterdam op een eenvoudige zege af te stevenen, maar in de tweede helft liet Leiden zien dat het een geduchte tegenstander is. Zorg en Zekerheid kwam terug tot vier punten. Met nog enkele minuten op de klok moesten er fouten worden gemaakt. Rotterdam strafte dat genadeloos af en de eindstand werd 77-68.

 

Afgelopen dinsdag kwam Amsterdam op bezoek. Zorg en Zekerheid startte met een 7-2 voorsprong. Maar al snel lieten de Amsterdammers zien waarom ze in de top meedoen. Met een goede verdediging en slim aanvalsspel sloten zij de eerste helft af met een voorsprong van dertien punten. Bij ZZ liep het niet zo goed. De ploeg had moeite met het snelle spel van Amsterdam en daarbij vergaten de guards het spel goed te organiseren. De werklust was echter goed, waardoor het verschil niet veel verder opliep: 56-72.

 

Coach Jeroen Reitsema: 'Toch ben ik in totaal niet ontevreden over de laatste drie wedstrijden. Van Den Bosch en Rotterdam hadden we kunnen winnen. Helaas voor ons lukte dat net niet. Daarbij hebben we gespeeld met zeven man. Derk van Werkhoven is nog niet fit, Clem van Arcen en Joey Verkuil lopen nog steeds met blessures. Ramzi Khahill en Tony Mulder zijn ook nog geblesseerd. Gelukkig kregen van de U18 aanvulling. Thomas Breel en Raoul Koopmans hebben laten zien een versterking te zijn voor dit team. Sander Vos speelde zijn eerste wedstrijd voor de U20 en deed dit goed. Volgend jaar zal ZZ het weer moeten opnemen tegen deze 'grote' tegenstanders. Ik ben er van overtuigd dat we dan punten gaan pakken tegen deze teams. Nu is het de taak elke week zo goed mogelijk te spelen.'