Nieuwsbericht

U16 op de weg terug

28 februari 2010

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid U16 speelde zaterdagavond in de redelijk bezette Bloemerdhal een goede wedstrijd tegen Lokomotief. In de verlenging kon het ZZ-team de winst net niet naar zich toetrekken. De gasten uit Rijswijk wonnen de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil, 71-72.

Zorg en Zekerheid speelde boven verwachting. Het team wordt al een aantal maanden geplaagd door diverse blessures en kan daardoor eigenlijk geen enkele keer compleet spelen of trainen. De laatste weken had dat duidelijk zijn weerslag op de wedstrijden. Er werd niet alleen verloren, er werd ook matig gespeeld. Een aantal spelers liep er futloos bij en de wil om te winnen leek een beetje zoek.

 

Een weekend rust, een onderling partijtje tegen de ouders (The Oldstars) en een weekje (school)vakantie waarin veel met elkaar "gechilled" werd, heeft het team weer op de rails gezet. Zaterdag tegen Lokomotief stond er weer een team dat wilde winnen, wilde knokken en af en toe ook weer heel aardig basketball liet zien. Het enige minpuntje was het ontbreken van coach Edmar Diebels. Hij was vorige week gehavend uit de strijd gekomen tijdens het partijtje en lag als een echte "Oldstar" met niet te benijden rugklachten plat op bed. 

 

Assistent-coach Pieter Barnhoorn zwaaide nu de scepter. Hij zag al snel dat het team eindelijk weer eens met de wind in de rug speelde. Vanaf het begin werd er meer georganiseerd gespeeld en stond er een verdediging waar Lokomotief moeilijk tegen scoorde. De wedstrijd ging gelijk op. De driepunters vielen en er werd tempo gemaakt. Kortom, een leuke wedstrijd om te zien.

 

Het eerste kwart won Zorg en Zekerheid (18-16), het tweede kwart was voor Lokomotief (12-20). Met een verschil van zes punten bij rust was er dus nog van alles mogelijk.

 

Lokomotief vergrootte direct na rust de voorsprong. Het werd tien en zelfs twaalf punten verschil. Het gat dreigde even té groot te worden. Maar Zorg en Zekerheid knokte zich knap terug. Het team begon met meer pressie tegen de Rijswijkse guards te spelen en nu waren de scores via een aantal mooie fastbreaks voor ZZ. Met een 12-2 run kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Het verschil ging naar vier punten, de wedstrijd was weer in balans (49-53).

 

In het vierde kwart probeerde Lokomotief de wedstrijd snel te beslissen. Dat leek ook te lukken. Zorg en Zekerheid scoorde even moeizaam. De bal viel even niet. In de achtste minuut stond het 54-62. Maar als een duveltje uit een doosje veerde het ZZ-team weer op. De laatste 8 punten van de reguliere speeltijd waren voor ZZ en toen de zoemer ging stond er 62-62 op het scorebord. Overtime!

 

Beide teams konden winnen. Dat was duidelijk. Nu was het Zorg en Zekerheid dat in de verlenging gelijk een paar puntjes voorsprong nam. Het team krijgt kansen om verder uit te lopen, maar kan ze niet verzilveren. Lokomotief vecht zich terug. De spanning is te snijden. De Rijswijkers krijgen een aantal (terechte) vrije worpen. Ze nemen ze feilloos. Nog 0.08 sec. Het is 68-72. Dat verschil is te groot voor de verhouding in de wedstrijd.

 

Time-out! Er wordt een gameplay bedacht. Zorg en Zekerheid gokt op een driepunter met fout. Het is de enige kans. De driepunter komt er… Raak! De fout komt niet: 71-72.


STATISTIEKEN