Nieuwsbericht

ZZ 2 pakt koploper

27 februari 2010

LEIDEN - Even dreigde hetzelfde te gebeuren als een week eerder tegen MSV, maar dit keer - tegen koploper Binnenland - hield het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden wel stand en won knap met 82-70.

Het was absoluut een verdiende overwinning voor de ploeg van de coaches Richard den Os en Raoul Straathof. Zorg en Zekerheid had in feite de hele wedstrijd de regie in handen. Eigenlijk vanaf het prille begin, want het eerste kwart werd afgesloten op 21-13.

Vooral de verdediging functioneerde goed. Binnenland werd in de eerste helft op 25 punten gehouden en dat is natuurlijk een prima resultaat tegen de beste ploeg van de promotiedivisie. De ruststand van 41-25 gaf echter nog geen zekerheid, want de ploeg uit Barendrecht is natuurlijk niet voor niets koploper in de afdeling.

 

Het werd in de tweede helft ook een stukje moeilijker, hoewel het verschil aanvankelijk opliep tot twintig punten bij 50-30. Daarna werd het gaatje echter stukje bij beetje kleiner en was op 1:50 van het einde nog maar zes punten: 70-66.

 

Maar in zo'n situatie moet de ploeg die achterstaat gaan forceren en stop-de-klok-fouten pakken maar zelden goed uit. Dit keer ook niet, omdat Zorg en Zekerheid de vrije worpen goed nam en het gaatje weer oprekte naar tien. 80-70 leek de eindstand te worden, maar in plaats van de tijd weg te laten lopen, maakte Bern Persoon er nog 82-70 van. Dat was in de laatste seconden tegen de etiquette van het basketball, maar Binnenland had die nog tegoed van de vorige wedstrijd. Oog om oog, tand om tand tenslotte...

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Joey Schelvis 18, Bart Constandse 17, Rogillio Sewrattan 15 en Bern Persoon 14.