Nieuwsbericht

U18 vergeet defensie

27 februari 2010

LEIDEN - U18-coach René Mulder was blij met de twee punten tegen World Class AA (96-87), maar was bepaald 'not amused' met de verdediging. 87 punten tegen is te veel tegen deze West-Brabantse ploeg.

Nu mocht Mulder wel een excuus aanvoeren, want zijn twee lange mannen waren niet (Jerom Kok, scheurtje in schouderspier) of beperkt (Koen Grimbergen) inzetbaar. 'Maar dat wisten we en daar hebben we de training op afgestemd. Door de breedte in het team hebben we het kunnen redden, maar de verdediging was bepaald niet best. Gelukkig ging het aanvallend wel goed, want 96 punten maken is prima.'

 

Daarnaast slaagde Zorg en Zekerheid Leiden er niet in om een voorsprong vast te houden of uit te bouwen. In de eerste helft stond er op een bepaald moment 29-20 op het scorebord, maar even later was het 30-31. Dat gebeurde later in de wedstrijd nog een keer, toen de beslissing leek te zijn gevallen bij een voorsprong van twaalf punten. Maar WCAA kwam toch weer dichterbij.

 

'Misschien had het toch te maken met een beetje onderschatting. We hadden al twee keer zonder al te veel problemen van deze ploeg gewonnen. Maar een verdediging zoals nu kunnen we niet meer hebben. Er komen belangrijke wedstrijd aan bij WSC Waalwijk en thuis tegen Rotterdam. Als we die winnen komen we heel dicht in de buurt van de Final Four.'

 

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Tomas Breel 20 (9 reb), Koen Grimbergen 16 (8 reb), Kasper Averink 16, Sander Vos 13 (3x3), Luuk Mudde 8, Raoul Koopmans 8, Mitchell de Booij 6, Juwan Simson 6. Michiel Willems 3.