Nieuwsbericht

Oefennederlaag in Duitsland

22 februari 2010

OLDENBURG - Zorg en Zekerheid Leiden heeft maandagavond een oefenwedstrijd tegen de Duitse kampioen EWE Baskets Oldenburg verloren met 67-53. Aanvankelijk zouden beide ploegen dinsdagmiddag nog een keer tegen elkaar spelen, maar bij nader inzien vond de Leidse coachingstaf dat een wat te zware belasting. De ploeg keert daarom morgenochtend al terug naar Leiden.

Het sterke Oldenburg werd weliswaar in de eerste fase van de Euroleague (Europa Cup 1) uitgeschakeld, maar dat is geen schande in een groep met wereldploegen als Real Madrid, Panathinaikos Athene, Khimki Moskou en Armani Milano. Het team is bovendien volgepropt met Amerikanen, voormalige Joegoslaven en heeft oud-NBA'er Ruben Boumtje Boumtje, die vier jaar voor Portland, Cleveland en Orlando speelde, op de loonlijst staan.

 

Geen misselijke opponent dus en dat bleek al snel, want na het eerste kwart stond Zorg en Zekerheid achter met 17-5. Bij de achterstand van twaalf punten kwamen er via 18-13 in het tweede deel nog eens vijf bij: 35-18 bij de rust,

 

In de tweede helft ging het een stuk beter met de Leidse ploeg, waarin alle negen spelers, die de trip konden meemaken, speeltijd kregen. Toon van Helfteren: 'Die scheidsrechters daar laten je gewoon spelen en fluiten niet zo snel. Daar moesten we even aan wennen. Van Conor Grace weten we dat hij stevig kan spelen, maar na de rust gingen ook Johan Kuijper en Jeroen Slor lekker meedoen in een stevige pot basketball.'

 

Zorg en Zekerheid won het derde kwart met 17-22 en ging in het laatste deel vrijwel gelijk op met de Duitse ploeg. Via 15-13 werd het uiteindelijk 67-53.