Nieuwsbericht

Rotterdam mag geen probleem zijn

20 februari 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden kan vanavond tegen hekkensluiter Rotterdam Challengers maar één fout maken en dat is dat de concentratie geen honderd procent is. Dat gevaar zit er natuurlijk in tegen de zwakke ploeg uit de Maasstad, maar Toon van Helfteren zal zijn team ongetwijfeld op het hart gedrukt hebben de wedstrijd aan te pakken als elke andere.

======================================================
Wedstrijd:
Zorg en Zekerheid Leiden-Rotterdam Challengers
Wanneer en waar: Zaterdag 20 februari, 20:30 uur, Vijf Meihal
Scheidsrechters: Paul den Hartog, Reinier van der Sluis en John van Vugt
Eerder dit seizoen: 88-56 (in Leiden) en 56-64 (in Rotterdam)
All-time record: 7-7 (5-2 in Leiden en 2-5 in Rotterdam)
======================================================
 

Als dat het geval is, dan wordt er gemakkelijk gewonnen van de ploeg die alleen speelt met Nederlanders en mannen die dat op papier in elk geval zijn. Het dappere besluit leidt tot de laatste plek, maar dat was voorzien. Het succes zou in de komende jaren moeten komen.

 

Sinds de vorige thuiswedstrijd tegen Rotterdam Challengers staat het all-time record van Zorg en Zekerheid Leiden qua grootste verschil op 32 punten en dat had veel hoger kunnen zijn, wanneer de concentratie tot het einde bewaard was gebleven. Dat gebeurde niet, misschien wel uit respect voor de tegenstander.

 

Een tegenstander die de drie overwinningen tot nu toe allemaal in het eigen Topsportcentrum bewerkstelligde. Uit staat het record op 0-12 en wordt er gemiddeld verloren met een verschil van 23 punten. De grootste uitnederlaag werd geleden in Nijmegen: 98-56, een verschil dus van 42 punten. Matrixx won overigens later in Rotterdam met nog grotere cijfers: 50-101.

 

Zorg en Zekerheid Leiden zou in elk geval de 'Rotterdamse norm' moeten kunnen halen en een verschil op de borden moeten kunnen zetten van een punt of 20-25. De ploeg is op Monta McGhee na helemaal fit en dat was bij de laatste confrontatie in Rotterdam anders. Toen speelde Seamus Boxley na lange tijd weer en zat de hele ploeg er flink doorheen, zo vlak voor de kerst. Het werd - wat moeizaam - 56-64.

 

Dat was zo'n wedstrijd, waarin alleen winnen belangrijk was. Vanavond is dat anders. Nu moet ook het eigen publiek worden vermaakt.