Nieuwsbericht

Monsterzege ZZ Leiden 2

19 november 2006

Zorg en Zekerheid 2 had iets goed te maken na de bekernederlaag van vorig weekend tegen Rotterdam en dan met name de wijze waarop werd gespeeld. Dat dit aardig gelukt is laat de eindstand van 61-105 tegen New Stars eigenlijk al zien, maar belangrijker nog was dat er goed werd gespeeld.

Zonder de geblesseerde Thomas Schelvis en Nils Wijtzes begon ZZ Leiden goed tegen in Nieuwegein tegen New Stars. De eerste vier minuten kon de thuisploeg nog bij blijven ( 6-7), maar aan het eind van het eerste kwart was het verschil al opgelopen tot 8-19. In de tweede periode bleven de Leidse ploeg snel spelen, werd er goed verdedigd en voor het eerst in tijden waren vrijwel alle rebounds voor ZZ Leiden. New Stars probeerde vervolgens nog met een zoneverdediging iets te doen, maar ook daar wist Leiden wel raad mee. Bij rust was de wedstrijd dan ook eigenlijk al gspeeld: 24-46.

Nu was het zaak om door te gaan, want in andere wedstrijden was dat nog wel eens een probleem. Maar nu gingen de Leidenaars goed door. Aan het eind van de derde periode was het 44-80 en ook in het laatste kwart verslapte de ploeg niet en werd de grootste overwinning tot nog toe binnengehaald.

Coach Richard den Os: ‘Na afgelopen week hadden we wat recht te zetten en dat is prima gelukt. New Stars miste dan welliswaar wat spelers, maar sommige missen ze al een tijdje en het punt is dat wij gewoon goed hebben gespeeld. Met name in de rebound, 39 verdedigend en 19 aanvallend, was het veel beter. Er werd hard gewerkt, snel gespeeld en we bleven ook als team spelen. Nu hebben we dit wel vaker gedaan, maar hebben vaak moeite om dit een hele wedstrijd vol te houden en dat lukte nu wel. Dat is eigenlijk de grootste winst. Wel moeten we ons realiseren dat dit één wedstrijd is en het is nu de vraag of we dit iedere wedstrijd op kunnen brengen. Na de nederlaag tegen Punch hadden we één goede helft tegen Astronauts en een week later was het tegen Rotterdam weer heel slecht. De komende weken zal duidelijk worden of we echt hebben geleerd van de nederlagen tegen Punch en Rotterdam.'

Scores ZZ Leiden 2: Ricardo Vallentak 21 (15 rebounds), Bob Vegter 15 (10 rebounds), Marvin van der Houwen 13,  Bern Persoon 12, Michael Kool 12, Jerome Hoste 9, Bram Sieben 9, Kevin Tjin-a-Koeng 7, Germain Henriques 6 en Esat Figengul 1 (11 rebounds).