Nieuwsbericht

Opnieuw naar Den Bosch

11 februari 2010

DEN BOSCH - De grote vraag is in welke vorm Zorg en Zekerheid Leiden vanavond in De Maaspoort de ploeg van EiffelTowers Den Bosch zal aantreffen. Zoals bekend vertoont de prestatiecurve van de Brabantse ploeg sterke gelijkenis met een aandeel op de beurs. Prima wedstrijden (vooral Europees) worden afgewisseld met plichtmatige potjes.

======================================================
Wedstrijd:
 EiffelTowers Den Bosch-Zorg en Zekerheid Leiden (beker)
Wanneer en waar: Donderdag 11 februari, 20:00, Maaspoort Den Bosch
Scheidsrechters: Barry Peters, Job Smeltink en Richard Walst
Eerder dit seizoen: 83-72 en 89-91 (Den Bosch) en 75-89 (Leiden)
All-time record: 2-16 (0-9 in Leiden en 2-7 in Den Bosch)
======================================================

Zorg en Zekerheid Leiden profiteerde in de laatste competitiewedstrijd, anderhalve week geleden, dankbaar van een wat mindere Bossche dag en greep na verlenging de winst. De vraag is nu hoe de ploeg van Don Beck reageert op de kansloze nederlaag van dinsdag tegen het Amerikaanse gezelschap van BC Gottigen, waarvoor alleen de Duitser McNaughton (klinkt niet echt Duits...) een paar niet Amerikaanse punten maakte.
 

Het zal voor de Bosschenaren een hele klus worden om deze tweede schiftingsronde voorafgaande aan de knock out fase te overleven. Onduidelijk is of Anthony Richardson helemaal fit is. Hij heeft last van zijn rug, maar kon dinsdag ondanks twijfels vooraf, gewoon spelen.

 

Bij Zorg en Zekerheid ontbreekt natuurlijk Monta McGhee door de blessure, die hij anderhalve week geleden in dezelfde zaal opliep. Voor de tweede keer in De Maaspoort winnen in korte tijd is een loeizware opgave voor de mannen van Toon van Helfteren. Nu is winnen in deze bekerwedstrijd niet per sé noodzakelijk, omdat volgende week dinsdag de return op het programma staat en beide resultaten worden opgeteld. Het verschil mag echter niet te groot zijn als er verloren wordt. Laten we zeggen dat het in elk geval onder de tien moet blijven. Dan blijft het interessant en kan Zorg en Zekerheid met de eerste overwinning op EiffelTowwers ooit in de Vijf Meihal nog goede zaken doen richting Final Four.