Nieuwsbericht

Winst en verlies U20

8 januari 2010

LEIDEN/GRONINGEN - Voor het u20 team van Zorg en Zekerheid Leiden stond een zware klus op het programma. Zaterdag thuis (in de Vliethorst) tegen Akrides en zondag de inhaalwedstrijd tegen GasTerra Flames in Groningen. Het team dat nog steeds geteisterd wordt door blessures, won van Akrides (76-75) en verloor in Groningen (102-71).

Zaterdagavond de return tegen Akrides. Uit werd verloren. Dus de motivatie was er om te winnen. In een slechte wedstrijd, die toch leuk was om naar te kijken door het fanatisme van de beide ploegen, was een verlening nodig om uit te maken wie er met de winst vandoor ging.

 

In de eerste helft was ZZ de betere ploeg onder aanvoering van Timo van de Keijl en Glenn Schijf en bij de rust stond er dan ook een voorsprong van negen punten op het scorebord. Akrides kwam goed terug. In de verlening trok Zorg en Zekerheid aan het langste eind, mede door een paar gelukkige calls van de scheidsrechter in Leids voordeel: 76-75.

 

Topscorers: Glenn Schijf 27, Timo van de Keijl 17 (14 rebs) en Jeffrey Schelvis 10.

 

Zondag de lange rit naar Groningen. Met versterking van Kasper Averink en Koen Grimbergen uit U18 kwam de mankracht uit op negen.

 

In een geweldig eerste kwart, waarin beide ploegen lieten zien wat ze kunnen, was het genieten. Zorg en Zekerheid Leiden speelde mooie aanvallen. Het probleem was alleen dat GasTerra dat ook deed. In het tweede kwart liepen de Groningers uit naar een voorsprong van negen punten bij rust.

 

In het derde kwart was er maar een ploeg die basketball speelde. Dat waren niet de mannen van Zorg en Zekerheid. Niets lukte nog bij de Leidse ploeg en de vermoeidheid was duidelijk zichtbaar bij enkele spelers. In het vierde kwart werd er nog wel geknokt, maar een dikke nederlaag kon niet meer vermeden worden: 102-71.

 

Coach Jeroen Reitsema: 'Het eerste kwart speelden we geweldig, maar de Groningse ploeg troefde ons af op slimheid. Uiteindelijk was de pijp leeg, maar ze bleven vechten ook al ging het niet. Dat vond ik geweldig van ze.' Waar de coach ook erg over te spreken was, was het optreden van U18-speler Koen Grimbergen die de wedstrijd afsloot met 25 punten en 15 rebounds.