Nieuwsbericht

Stevige winst ZZ 2 op Punch

7 februari 2010

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond een stevige, dikverdiende overwinning geboekt op de Delftse 'studentenploeg' Punch. In de Vijf Meihal werd het na een ruststand van 42-38 uiteindelijk 84-66.

Met name in het derde kwart speelde de ploeg van de coaches Richard den Os en Raoul Straathof sterk. Vanaf de ruststand van 42-38, op het bord gezet met een driepunter in de buzzer van natuurlijk Bart Constandse, liep Leiden weg naar dubbele cijfers bij 60-49 om het kwart af te sluiten op 67-52.

 

Naast Constandse, die 19 punten liet aantekenen, speelde vooral Bern Persoon een sterke wedstrijd. Mede door een serie scores in de slotfase sloot hij af op 21 punten en pakte daarnaast 15 rebounds. Ook qua steals was hij de ongekroonde koning van de wedstrrijd met vier stuks.

 

De vijftien punten verschil van het einde van het derde kwart bleven lang op het scorebord staan. Punch, al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw (!) gecoacht door ex-international Jan Sikking, kwam nog wel even terug toen tien punten, maar een tussensprint van Zorg en Zekerheid Leiden besliste vervolgens de wedstrijd: 84-66.

Topscorers ZZ Leiden: Bern Persoon 21 (15 reb, 4 st), Bart Constandse 19, Jerome Hoste 14, Rogillio Sewrattan 9, Youri van der Linden 9 (10 reb)