Nieuwsbericht

Revanche op WCAA Giants?

6 februari 2010

LEIDEN - De vorige thuiswedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen tegen World Class Aviation Academy draaide uit op een teleurstelling. Een overwinning zat er dik in, maar door slordig rebounden onder de eigen ring kon de ploeg uit Bergen op Zoom een paar keer makkelijk scoren en de punten weggraaien.  

======================================================
Wedstrijd:
 Zorg en Zekerheid Leiden-World Class Aviation Academy
Wanneer en waar: Zaterdag 6 februari, 20.30 uur, Vijf Meihal

Scheidsrechters: Barry Peters, Frans Harryvan en Ferdinand Toemeungte
Eerder dit seizoen: 61-64 (Leiden) en 79-67 (Bergen op Zoom)
All-time record: 3-11 (2-5 in Leiden en 1-6 in Bergen op Zoom)
======================================================

Later ging ook de uitwedstrijd verloren, maar toen mocht het excuus worden aangevoerd dat Zoprg en Zekerheid Leiden mankracht tekort kwam om ook het vierde kwart - net als in de drie voorafgaande - gelijke tred te kunnen houden.

 

In Bergen op Zoom speelden toen vooral de Nederlanders een belangrijke rol. Arvin Slagter en Ties Theeuwkens met respectievelijk 19 en 15 punten waren voor Leiden niet te stoppen. Slagter zou er vandaag weer bij zijn na zijn blessure, maar Theeuwkens speelt niet. Hij liep vorige week een kuitblessure op,  waarvan hij nog niet is hersteld.

 

Zorg en Zekerheid Leiden moet het (voorlopig) stellen zonder Monta McGhee. De blessure in zijn linkerbovenbeen, die hij vorige week opliep in Den Bosch, is behoorlijk ernstig. Dat zal betekenen dat Conor Grace veel kan en moet laten zien bij zijn thuisdebuut. Maar Leiden heeft al vaker aangetoond dat aangeschoten wild tot mooie dingen in staat is.