Nieuwsbericht

Toon van Helfteren verlengt contract

2 februari 2010

Toon van Helfteren is ook in het seizoen 2010-2011 de hoofdcoach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De Delftenaar, die op 20 februari 59 jaar wordt, verlengde zijn contract met één seizoen.

Van Helfteren nam op 1 december 2008 het roer in Leiden over van Ivo Boom en haalde als achtste en laatste de playoffs. Daarin werd in twee wedstrijden verloren van de latere kampioen Amsterdam.


Toon van Helfteren begon zijn coachloopbaan bij DAS in Delft, nadat hij een lange carrière als speler (in zijn laatste actieve jaren ondermeer in Leiden) had afgesloten en met 207 wedstrijden recordinternational was geworden. Na DAS stapte hij over naar de nationale ploeg. Daarna coachte hij in Den Bosch, Werkendam, weer Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam en nu dus Leiden.


Toon van Helfteren heeft niet lang hoeven nadenken om de beslissing te nemen bij Zorg en Zekerheid Leiden te blijven. ‘Nee, niet echt. Ik heb het naar mijn zin in Leiden en de ploeg van nu mede kunnen samenstellen. Het is ook mijn intentie om met de kern van de ploeg verder te gaan. Dat moet, want we willen graag structureel bij de eerste vier meedraaien. Dan moet je twee, drie jaar kunnen bouwen aan een ploeg en niet elk seizoen opnieuw moeten beginnen. Ja, Groningen kon dat door heel veel geld van de nieuwe sponsor.’


Van Helfteren denkt daarom al heel voorzichtig aan de ploeg voor het komend seizoen. ‘Je vult voor jezelf al namen in, maar het is natuurlijk een kwestie van geld. De komende tijd moeten we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat geld moet er zijn en daarnaast moet je de tijd kunnen en willen nemen om de doelstelling te halen. Kijk naar EiffelTowers, dat is al jaren bezig en groeit steeds weer. Giants heeft er zes jaar over gedaan. Aris is er na zo’n periode nog niet.’