Nieuwsbericht

Nipt verlies tweede team

1 februari 2010

AMSTERDAM - Met slechts zeven man verloor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden met 82-80 in en van Amsterdam. Met rust stond het team van coaches Richard den Os en Raoul Straathof nog voor met 39-46, maar uiteindelijk kwam het dus net te kort.

 

ZZ Leiden 2 moest het doen zonder de geblesseerde spelers Wouter Breel, Ruben Kooij en Dave Conrad. Daarnaast was Dave King ziek, moesten Wesley Groen en Raoul Swagerman met hun eigen U20-team spelen en had Maarten Uijlenbroek een wedstrijd met het derde. Daar tegenover stond het meespelen van Mick Burger, die op deze manier in het tweede wat wedstrijdritme kan op doen.

 

ZZ speelde een prima eerste helft in Amsterdam. Via 15-20 na het eerste kwart ging het team met een 39-46 voorsprong de rust in. Enig minpuntje was dat Amsterdam te veel aanvallende rebounds mocht pakken.

 

Dit moest in de tweede helft dus beter, maar jammer genoeg gebeurde dat niet. Daarnaast kwamen de bezoekers slecht uit de kleedkamer. Mede door onnodige turnovers plaatste de thuisploeg een 13-1 tussensprint en stond het na vijf minuten 52-47 voor Amsterdam. Daarna herstelde ZZ zich, maar aan het eind van de derde periode was het 61-58 voor Amsterdam.

 

Daarna bleef het tot het eind spannend. Met nog twee minuten te gaan was het 74-74. Amsterdam leek de wedstrijd via een driepunter en twee vrije worpen defenintief te beslissen, maar ZZ kwam weer terug. Met nog zes seconden te gaan was het 81-80 en balbezit voor Amsterdam. ZZ maakte slim een fout, waarna de thuisploeg twee vrije worpen moest nemen. De eerste ging raak, maar de tweede niet. De rebound was voor Bern Persoon, die Rogillio Sewrattan wist te bereiken, maar het zwaar verdedigde schot, een driepunter, ging net mis. 

 

Scores ZZ Leiden: Mick Burger 29, Jerome Hoste 12, Youri van der linden 11, Bern Persoon 9, Bart Constandse 9. Rogillio Sewrattan 5 en Jard Schuit 5