Nieuwsbericht

U20 kan zone niet aan

1 februari 2010

LEIDEN - De mannen van Zorg en Zekerheid U20 hebben de zware wedstrijd tegen Almonte niet tot een goed einde kunnen brengen. De ploeg uit Eindhoven won met 53-65.

De start was goed van Zorg en Zekerheid Leiden. Dankzij een agressieve verdediging werd een 9-0 voorsprong genomen. Almonte dook in een time out en speelde vervolgens vanaf de tweede minuut de gehele wedstrijd een zone. Leiden, dat in het begin van de wedstrijd sterk de ring zocht, wist slecht om te gaan met deze zone. Toch was er bij de rust nog een voorsprong van drie punten. 

 

In de tweede helft kwam Almonte echter langszij en de verdediging van ZZ werd minder sterk. De thuisploeg bleef de driepunter zoeken. Dit tot frustratie van coach Reitsema. ‘We schieten 1 op ongeveer 25 driepunters, dan lijkt mij het duidelijk dit niet meer te doen. Maar mijn spelers dachten daar denk ik anders over...' Eindstand 53-65. Geheel ontevreden was de coach desondanks niet. 'Ik heb vooral in de eerste helft gezien dat we er hard tegen aan gingen. Jammer dat zone bestaat in het basketball, maar hier moeten we ook mee kunnen omgaan. Als Almonte man-to-man had gespeeld hadden ze geen schijn van kans gehad. Maar dit hoort blijkbaar bij het basketball.'