Nieuwsbericht

Degelijke zege ZZ 2

24 januari 2010

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de smaak te pakken. Na de spectaculaire winst op Goba en het lekkere bekerpotje tegen het grote EiffelTowers, werd zondagavond in een degelijke wedstrijd gewonnen van Akrides: 84-72.

Zorg en Zekerheid Leiden had eigenlijk voortdurend de regie in handen van deze wedstrijd. Akrides, één van de ploegen die moet vrezen voor het voorbestaan als promotiedivisionist, bleef aanvankelijk redelijk in de buurt, maar moest in het tweede kwart toezien hoe de Leidse ploeg een voorsprong opbouwde, die opliep tot maximaal veertien punten: 41-27.

 

Daarvan was bij de rust (43-36) nog de helft over, maar halverwege het derde kwart was de marge van veertien hersteld en vanaf dat moment speelde Leiden in feite een gewonnen wedstrijd. Zonder problemen werd het verschil boven de tien gehouden, indien nodig met een versnelling als het even wat minder werd. Aan het einde was de marge tenslotte twaalf (84-72) en vinden we de ploeg van Richard de Os en Raoul Straathof terug in het linker rijtje.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Mick Burger 16, Jerome Hoste 15, Bart Constandse 13, Bern Persoon 9 (11 reb), Youri van der Linden 9 (7 reb), Rogillio Sewrattan 8, Maarten Uijlenbroek 8, Wesley Groen 4 en Jard Schuit 2.