Nieuwsbericht

Plichtmatige winst U20

23 januari 2010

LEIDEN - Elke ploeg heeft van die wedstrijden, die eigenlijk alleen maar gespeeld hoeven te worden, omdat het resultaat al tevoren vast staat. Zo'n wedstrijd was het duel dat Zorg en Zekerheid Leiden U20 zaterdagmiddag afwerkte in de Vijf Meihal tegen BS Weert. Het werd 89-54.

Dat is natuurlijk een behoorlijk verschil, maar met wat meer accuratesse en inspanning was de zwakke Limburgse ploeg eenvoudig gedubbeld. Nu waren er wel excuses voor handen. Er was de week voorafgaande aan de wedstrijd nauwelijks getraind, omdat coach Jeroen Reitsema soms maar drie spelers tot zijn beschikking had door blessueres, ziekte en tentamens.

 

'De scherpte was er dan ook niet echt. Het was plichtimatig. Volgende week tegen Almonte zal het een heel andere wedstrijd zijn. Dan moeten we er weer staan.'

 

Na een eerste kwart van 25-19 liep het verschil snel op naar rond de twntig punten. Slechts door een wat pietlutterige actie van de scheidsrechter kon Weert nog een driepunter maken in het rustsignaal, zodat het gat iets onder de twintig lag: 45-29.

 

In de tweede helft liep het verschil langzaam op. Zorg en Zekerheid Leiden bleef slordig spelen, maar de hekkensluiter van de U20-eredivisie had te weinig bagage en met zeven man ook nog eens te weinig spelers, om ook maar in de buurt van de thuisploeg te kunnen blijven. Via 67-41 na het derde kwart werd het uiteindelijk 89-54.

 

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Timo van der Keijl 25 (8 reb), Glenn Schijf 18, Wesley Groen 12, Kasper Averink 8 en Raoul Swagerman 7 (15 reb).