Nieuwsbericht

Spektakel aan vooravond bekerduel

18 januari 2010

LEIDEN - Een feestje zoals zondagavond aan het einde van de competitiewedstrijd tegen Goba, die spectaculair met 67-66 werd gewonnen, zal er dinsdagavond niet inzitten voor het tweede team van Zorg en Zekerheid na de bekerwedstrijd tegen topploeg EiffelTowers.

Maar het is voor de mannen van Richard den Os en Raoul Straathof natuurlijk wel hartstikke leuk om 'voor de beker' tegen een topploeg uit de eredivisie te mogen spelen. Voor de club is een extra bezoek van de sterrenformatie uit Den Bosch ook aardig. Besloten is dan ook om de businesslounge een uur voor de wedstrijd open te stellen en de sponsors uit te nodigen voor dit duel. Trouwens iedereen is uitgenodigd, want de Vijf Meihal is dinsdagavond (de wedstrijd begint om 20.00 uur) gratis toegankelijk.

 

Voorzitter Marcel Verburg zou graag de eredivisievloer uitrollen, maar dat zou wel eens op logistieke problemen kunnen stuiten, gezien de training van het eerste team en de bezetting van de hal die dag. Niettemin kan het een leuke avond worden. Uiteraard mag je van het tweede team niet verwachten dat het EiffelTowers ook maar enigszins kan bijhouden, maar daar gaat het ook niet om. Bij Bossche winst komt de ploeg overigens in de tweede helft van februari weer naar Leiden voor een bekerwedstrijd. Dan tegen het eerste team van Zorg en Zekerheid en dat is natuurlijk heel andere koek. Dan gaat het om de return in de kwartfinales. De eerste wedstrijd is op 11 februari in De Maaspoort.

 

Het tweede team zorgde in elk geval voor een leuke prelude op het duel van dinsdag door spectaculair te winnen van Goba uit Gorinchem. Er zijn van die wedstrijden, die je niet kunt winnen, maar toch gebeurde het. Vier kernspelers (Persoon, Van der Linden, Sawrattan en Constandse) in de slotfase aan de kant met een volle strafkaart, technische fouten voor coach Richard den Os en Bart Constandse, een (soms ruime) achterstand vanaf het tweede kwart en een wagonlading vrije worpen voor Goba.

 

Maar ja, als dan Goba zo vriendelijk is de meeste van die vrije worpen mis te gooien en als dan aan de andere kant de bal een beetje wil vallen, krijg je een rare wedstrijd. Met een slot dat je alleen in een stripboek ziet. U20-speler Raoul Swagerman had geen tijd meer om na te denken en schoot gewoon... raak: 67-66. Zijn jongensboek kan geschreven worden.