Nieuwsbericht

Knappe overwinning U20

17 januari 2010

LEIDEN - De eerste wedstrijd van het jaar. Direct een hele zware. Den Helder kwam op bezoek. Met zes fitte spelers, want Jeffrey Schelvis had de gehele week niet getraind door rugklachten, Clem van Arcen moest toekijken door een peesontsteking in zijn voet, Derk van Werkhoven werd dinsdag geopereerd aan zijn meniscus en Tony Mulder ging vrijdag onder mes is gegaan voor zijn schouder. Een waslijst, maar gelukkig schoten de jongens van coach René Mulder te hulp. Tomas Breel en Luuk Mudde versterkten de ploeg.
 

 

Al gauw was duidelijk dat de ploeg de punten thuis wilde houden en dat lukte. Met een sterke verdediging en een goede organisatie in de aanval sloten de mannen het eerste kwart af met 26-16. Het tweede kwart bleef er gestreden worden voor elke bal. De structuur wilde weleens wegvallen, maar werd opgevangen door harde werklust. De ploeg ging rusten met een 42-35 voorsprong.

 

In de rust hamerde coach Jeroen Reitsema op de harde werklust. Blijf doorgaan. In het derde kwart speelde Zorg en Zekerheid Leiden geweldig basketball. Dit kwart werd gewonnen met 23-9. de Helderse point guard Terence Robinson (in de aanloop naar het seizoen nog kandidaat voor het eerste van ZZ...) zag zijn team niet meer bewegen en de mannen van ZZ onder leiding van Wesley Groen, Glenn Schijf en Raoul Swagerman scoorden erop los. 65-44 was de eindstand van dit kwart.

 

Maar daar kwam het vierde kwart. Den Helder ging druk geven en ZZ raakte in paniek. De structuur verdween. Uiteindelijk kwam er een aantal goeie aanvallen uit de press breaker, maar te veel ging fout in dit kwart. In een zeer spannende slotfase kwam Den Helder terug tot één punt door een paar toverballen van Terence Robinson. Met nog twee seconden te spelen glipte Tomas Breel langs de verdediging en zette de eindstand op 77-74 in het voordeel van Zorg en Zekerheid.

 

Coach Reitsema: 'Ik ben erg tevreden over de strijdlust van mijn jongens. Dit was een echte teamprestatie. Ze hebben zich goed aan de afspraken gehouden en daar ben ik blij mee. Tegen druk moeten we veel beter kunnen. Want een team twintig punten laten terugkomen kan niet. Hard blijven trainen!'

 

Scores: Raoul Swagerman 21, Glenn Schijf 18 (4 st), Wesley Groen 17 (7 reb, 5 st), Timo van der Keijl 11, (10 reb), Ramzi Khahill 4, Tomas Breel 4 en Wiet van Haaster 2.