Nieuwsbericht

Dit is ook Zorg en Zekerheid

13 januari 2010

LEIDEN - Als echte fan wil je er bovenop zitten. Zo ook Elly Sitinjak. Ze is er daarom altijd vroeg bij, zodat er nog een plek te vinden is op de eerste rij. Prima, want dan zit er in elk geval niemand voor je neus...

Maar de 'eerste rang' kan bij een basketballwedstrijd ook heel vervelend zijn, weet Elly inmiddels. Bij de wedstrijd tegen Matrixx Magixx in november dook Ronny LeMelle in een reclamebord en als je daar dan precies achter zit...

 

Dat leverde een pijnlijke enkel op. Zo zeer zelfs dat een bezoekje aan de dokter noodzakelijk was. En nog altijd ervaart ze de gevolgen van het onverwachte bliksembezoek van de ZZ Leiden-guard.

 

De enkel gaat er niet sneller van over, maar een forse bos bloemen, aangeboden door Ronny LeMelle, verzacht in elk geval wel de pijn een beetje.

(foto: Richard Koolen)

 

SPREEKBEURT

 

Het is op de basisschool een goed gebruik dat kinderen af en toe een spreekbeurt houden. De 10-jarige Luca van Santen uit Stompwijk had zijn onderwerp snel te pakken, toen hij een keer met zijn vader bij een wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden was: basketball dus..

 

Teammanager Gerry van der Vliet nodigde hem uit voor een training, hij mocht op de foto met een paar spelers, kreeg van Jeroen Slor een schoen mee om te laten zijn op welke grote voet basketballers soms leven en kreeg ook nog een tas met informatie.

 

Vol trots meldde hij dat de spreekbeurt hem een 9 had opgeleverd. Bij zo'n mooi cijfer hoort een beloning en dus zat Luca met zijn broertje Ramon en zijn vader Ron afgelopen zaterdag op uitnodiging in de Vijf Meihal bij de wedstrijd tegen De Friesland Aris.