Nieuwsbericht

Revanche op De Friesland?

9 januari 2010

LEIDEN - De tweede thuiswedstrijd binnen drie dagen staat voor Zorg en Zekerheid Leiden vooral in het teken van de revanche, want de vorige thuisbeurt tegen De Friesland Aris werd namelijk verloren met 96-99.

======================================================
Wedstrijd:
 Zorg en Zekerheid Leiden-De Friesland Aris Leeuwarden
Wanneer en waar: Zaterdag 9 januari, 20:30 uur, Vijf Meihal
Scheidsrechters: Barry Peters, Frans Harryvan en Jochen Frons
Eerder dit seizoen: 76-78 (Leeuwarden) en 96-99 (Leiden)
All-time record: 9-5 (4-3 in Leiden en 5-2 in Leeuwarden)
======================================================

 

Niet omdat er door de Leidse ploeg slecht werd gespeeld, maar omdat er 'niet' werd verdedigd. Vooral Toon van Helfteren is zoiets een doorn in het oog. Defense levert punten op en die moeten er komen vanavond.

 

Zorg en Zekerheid Leiden speelt weer met Monta McGhee, die zaterdagochtend werd vrijgesproken van zijn 'rode kaart' tegen Landstede (zie eerder bericht). De Leidse ploeg is daarmee compleet en blessurevrij. Dat laatste is zo ongeveer voor het eerst dit seizoen.

 

Bij de tegenstander zijn op dat vlak wel wat problemen. Jaimy Miller kreeg eerder deze week een elleboog in het gezicht en had last van dubbel zicht en naar het zich liet aanzien een (lichte) hersenschudding. Vermoedelijk speelt hij niet. Zijn landgenoot Keith Spencer liep een enkelblessure op, maar zou niettemin kunnen spelen, zo luidt de prognose.
 

Zorg en Zekerheid zou met een overwinning goede zaken doen, want dan wordt het gat met De Friesland acht punten. Dat is natuurlijk nog niet onoverbrugbaar, maar het is wel een flinke stap in die richting. Aris heeft het echter altijd wel naar zijn zin in de Vijf Meihal. Drie van de zeven keer werd er in Leiden gewonnen, terwijl er in het eigen Kalverdijkje vijf keer werd verloren op een totaal van zeven duels.

 

Maar het zijn cijfers die weinig zeggen. De basis voor succes ligt voor Leiden vooral in het een beetje afstoppen van Darryl Monroe, de sterke center van de Friezen, en het niet te veel toelaten van driepuntsschoten.