Nieuwsbericht

McGhee vrijgesproken

9 januari 2010

NIEUWEGEIN - Monta McGhee is zaterdagochtend door de Tucht- en Geschillencommissie van de NBB vrijgesproken. De Amerikaan kreeg op 19 december een diskwalificerende fout in de wedstrijd tegen Landstede. De vrijspraak betekent dat McGhee afgelopen donderdag tegen Gas Terra had mogen spelen. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden onderzoekt nog of die wedstrijd nu overgespeeld kan worden.

Het eventueel overspelen - Leiden miste tenslotte een dragende speler - is een ingewikkelde zaak, omdat tegenstander GasTerra Flames niets met het voorval te maken heeft en op extra kosten gejaagd zou worden bij een nieuwe trip naar Leiden. Die zouden echter ook door de NBB/TGC betaald kunnen worden.

 

Wanneer een parallel getrokken zou worden met de normale rechtspraak zou er sprake kunnen zijn van een 'schadevergoeding'. Iemand, die in voorarrest in de gevangenis heeft gezeten en later wordt vrijgesproken heeft recht op een schadevergoeding. Theoretisch is in dit geval hetzelfde aan de hand.

 

Rob van Hooven, de technische man van het bestuur, die McGhee in Nieuwegein bijstond, is in elk geval blij dat de forward zaterdagavond tegen De Friesland Aris mag spelen. Hij toonde zich verbaasd over het feit dat Dario Ribeiro de Carvalho - de aanstichter van de zaak in Zwolle - en een vertegenwoordiger van Landstede niet verschenen bij de zitting van de TGC zaterdagmorgen. De uitspraak van die zaak wordt schiftelijk bekend gemaakt aan speler en club.