Nieuwsbericht

Tweede boekt moeizame winst

3 januari 2010

LEIDEN - Hoe comfortabel moet een voorsprong zijn om het einde van een wedstrijd te halen zonder in problemen te komen? Voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden in elk geval meer dan vijftien punten. Dat was namelijk zondagavond in de eerste wedstrijd van 2010 tegen BV Rooi de marge na twintig minuten: 40-25. De ploeg van Richard den Os en Raoul Straathof won uiteindelijk wel met 83-77, maar dat kostte de nodige moeite.

Die vijftien punten bij de rust waren opgebouwd in een gedegen eerste helft, waarin al snel de zoneverdediging, waarmee de Brabantse ploeg aan het duel begon, werd gesloopt. De snel verkregen voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebouwd en vooral in de laatste vijf minuten van de eerste helft waren er een paar knappe en fraai uitgevoerde aanvallen te zien.

Maar zo gewonnen, zo geronnen. Na iets meer dan zes minuten in het derde kwart was de voorsprong geslonken tot vijf punten en was het dus weer gewoon een wedstrijd. Onder Leiding van Bob Keizer (ooit BS Leiden) nam BV Rooi zelfs na iets meer dan een minuut in het vierde kwart voor het eerst de leiding: 57-58.

Niet voor de eerste keer zorgde Bart Constandse ervoor dat de ploeg uit St. Oedenrode niet kon weglopen. In korte tijd knalde hij vier van zijn negen (!) driepunters raak, waardoor er toch weer een gaatje ontstond in Leids voordeel. Nieuwkomer Jard Schuit - in de slotfase de vervanger als point guard van de met vijf fouten uitgeschakelde Rogillio Sewrattan - deed vanaf de vrije-worplijn de rest op weg naar de 83-77 eindstand.

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Bart Constandse 36, Dave Conrad 11 (6 reb), Bern Persoon 10 (7 reb), Jard Schuit 8.